NagyErka blogja

Tanítás az álomszakban?

Kategória:

Többször fordult elő velem mostanában, hogy nagyon heves szívdobogásra ébredtem hajnalban. Nem volt negatív érzésem, nem féltem és nem ijedtem meg, de nem tudtam, hogy miért van ez, csak mélyeket lélegeztem és aludtam tovább. Megkérdeztem egyik barátnőmet, hogy neki mi a véleménye és azt mondta, hogy valószínűleg ilyenkor valaki van a szobában. Azt már régóta tudom, hogy ilyenkor békésen, félelem nélkül, el kell küldeni őket, hiszen tudom, hogy nem árthatnak nekem.

Ki vagyok ÉN?

Kategória:

Egyre több ember jut el ehhez a kérdéshez, mint ahogy én is. Ki vagyok ÉN?. Elkezdtem keresgélni önismereti iskolába, tanfolyamra járni, könyveket olvasni. Vártam, hogy valaki megmondja, hogy ki is vagyok én valójában. Mert tudtam, hogy nem a nevem, nem a munkám, vagy családi állapotom vagyok, sem egy asztrológiai-jegy, a hold és a többi égitest játszótere, és nem is egy beskatulyázott, rámhúzott psychológiai teszt eredménye. Aztán szép lassan rájöttem, hogy senki sem tudja megmondani, hogy én ki vagyok, senki sem ismerhet ki vagy meg, egy másik embert.

Megengedem neked, hogy ne harcolj!

Kategória:

Egyszer nagyon a mélypontomon voltam, amikor tanítóm ezt a mondatot mondta nekem. "Megengedem neked, hogy ne harcolj!" Akkor még nem, tudtam, csak éreztem, hogy ez a mondat milyen nagy jelentősséggel bír az életemben, de az egész emberiség életében is. Azóta számtalanszor eszembe jutott, hiszen szinte minden pillanatban, az élet minden területén harcolunk. Küzdünk a megélhetésért, harcolunk a szerelemért, csatát vívunk a kilókkal, a testünkkel, a tükörrel, a betegséggel, szópárbajt a gyerekkel, a kollegákkal és a fönökkel.

Az új energiák érzékelése

Kategória:

Az új energiákat mindenki érzékeli, van aki tudatosan, van aki nem. S gondolom, hogy mindenki másképp. Én nátha formájában élem meg. Folyamatosan trüsszögök, folyik az orrom, alul, felül minden kikivánkozik belőlem, fáj a fejem, szédülök és gyenge vagyok. A nátha, a betegségszimbólumokkal magyarázva, menekülés a jelenből. S valóban milyen jó egy-két napra kivonni magunkat a forgalomból, az élet kihívásaiból és csak önmagunkkal foglalkozni, befelé figyelni. A trüsszögés, a köhögés a tüdőm tisztulását jelzi.

Új Föld, Új Energia

Kategória:

Új Föld, Új Energia! Képzelj el, egy olyan Világot, ahol a SZERETET a legfontosabb. Ahol a képzeleted, a gondolataid teremtő erővel bírnak, ahol nincs csalás, hazugság, mert a másik ember számodra nyitott könyv. Ahol nem számítanak az egyén érdekei. Ahol nincs idő és tér! Nincs félelem, szorongás és magány! Nincsennek szerepek, mert a lényeg mindig megmutatkozik!

Tartalom átvétel