A Mennyei Akarat hét sugara és a "felsőbb sugarak"

Kategória:

Bevezetés a Mennyei Akarat hét sugarának tanulmányozásához

Orin – Sanaya Roman-en keresztül – 1999-ben kezdte el tanítani a Mennyei Akarat [vagy Isteni Akarat] első ciklusát, melynek címe „Átalakulás a Mennyei Akarattal” volt. Ez egy tizenkét meditációból álló ciklus, amely bemutatja a Mennyei Akarat hét fő minőségét, melyeket „hét sugárnak” is szoktak nevezni. A hét sugár tanítása az ezotéria egyik legfontosabb témaköre, jellemző, hogy Alice Bailey is ennek szentelte egyik kései fő művét, az ötkötetes Értekezést a Hét Sugárról. Orin is most már 10 éve ígéri a Mennyei Akaratról szóló könyvének kiadását, de eddig hiába vártuk. Ez a rövidebb Orin meditációs ciklusok közül egyértelműen a legerőteljesebb, a leginkább átalakító erejű, ebből 2006 tavasza óta már három ciklust is végigtanítottam – a folytatásaival együtt összesen 7 hétvégés ciklusban. Általában négyhetente volt egy összejövetel, mindegyik meditációval egy hétig volt ajánlott otthon is dolgozni.

Óriási anyag halmozódott fel a hivatalos Orin [és DaBen] weboldalon a www.orindaben.com –on, Mennyei Akarat Fórum cím alatt. Sajnos ez valamikor 2004-ben vagy 2005-ben megszűnt – bár sok mindent sikerült „megmentenem” róla. Ezen a fórumon 10-12 hetente indult egy-egy új „Study Group” vagyis tanul[mányoz]ó csoport, akik energetikailag egymáshoz – és az előttük haladókhoz – csatlakozva közvetlenül elérhették a Mennyei Akarat minőségeit. Orin tanítása szerint ez volt az első
alkalom, amikor fizikai testben élő emberek – bár csoportosan, de – közvetlenül, a hierarchia segítsége nélkül kapcsolatban kerülhettek ezzel az energiával.

Az espavo.hu –n most közreadom a Mennyei Akarat Fórumon megjelent előkészítő anyagokat a hét sugárról. Mivel ezeket 2006-ban, amikor elkészült a „Manifesztáció Mesterévé Válás” meditációs ciklus, újabb anyagokkal helyettesítették, ezen újabb anyagok részleges fordításait is közreadom – ezek eredetije még most is olvasható [vagyis legalábbis nemrég még az volt] a hivatalos Orin oldalon. Ez eredetiben elég terjedelmes anyag – sugaranként átlag 8-10 A/4-es oldal, így ezeknek egyelőre csak az első néhány oldala van lefordítva.

A harmadik ehhez kapcsolódó "információcsomag” az úgynevezett „felsőbb sugarakkal” kapcsolatos. Sok tanítás kering a hét sugár helyett a tizenkét sugárról – ezek közül kerestem egy számomra korrektnek és hitelesnek tűnőt, hogy ezen kifejezetten „új energiás” minőségekről is tudjak valamit mondani. Ez nem Orin tanítás, hanem a szintén „második sugaras" Djwhal Khul Mester tanítása Janet McClure-on keresztül. D.K Mester Alice Bailey könyveinek fő forrása is volt. Janet McClure pedig a múlt század egyik legjelentősebb, sajnos kevéssé közismert médiumi csatornája. A felsőbb sugarakról szóló ezen tanítás három channellingben hangzott el, megtartom az eredeti formában közreadott tagolást.

A tanítás lényegét maguk a meditációk képezik, amelyek magyar nyelven is megvásárolhatóak, bár én inkább azt javaslom, hogy aki teheti, inkább vegyen részt egy ezen végighaladó csoporton, mert így sokkal teljesebb és erőteljesebb a folyamat – természetesen a csoport résztvevői is megkapják otthoni munkára a meditációkat – jó néhány kiegészítő meditációval együtt. Nagyon nagy átalakulásoknak, kiteljesedéseknek voltam tanúja az elmúlt években majdnem mindenkin, aki elvégezte ezt a ciklust. Megfelelő számú érdeklődő – mondjuk kb. 20 jelentkező esetén – már elindítom újra ezt a ciklust, ha mondjuk Budapesten lesz ennyi jelentkező, akkor ott is. [Sajnos általában elég jelentős a „lemorzsolódás”, ezért viszonylag magasabb az „induló létszám”.]

Esetleges kérdéseitekre igyekszem ésszerű időn belül reagálni, kapcsolatba léphetünk az espavo.hu levelezőrendszerén keresztül, vagy közvetlenül az aszigeti@freemail.hu e-mailen keresztül is.