Jogi nyilatkozatok, szabályok

Szabályzat, jogi nyilatkozat

A jogtulajdonos engedélyével az itt közölt saját anyagokat a regisztrált felhasználók megismerhetik, de a továbbadás és a másutt történő nyilvános közzététel tilos!

Ha továbbajánlod valakinek, kérd meg, hogy regisztráljon, így "hivatalosan" hozzáférhet! A regisztráció ingyenes, semmilyen kötelezettséggel nem jár. A legtöbb anyaghoz regisztráció nélkül is hozzá lehet férni, ha ilyet szeretnél megosztani, egyszerűen hivatkozz/linkelj ránk.

Ha külön engedélyezzük a másutt való közzétételt, semmilyen információ nem változtatható meg, nem lehet belőle törölni, vagy hozzáadni, és az információ forrását közzé kell tenni.

Fenntartjuk a jogot hogy bármely felhasználó által beküldött bármely tartalmat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljünk vagy a portálon belül értelemszerűen áthelyezzünk. Egyes saját beküldött tartalmaidat kérésedre csak akkor módosítjuk/töröljük, ha egyetértünk a kéréseddel.
Kérésedre a felhasználói fiókodat töröljük. Felhasználó törlésekor minden beküldött tartalom megmarad, viszont a név "névtelen/törölt"-re változik, és a megadott adataid a webhely adatbázisából is törlődnek.

Adatvédelmi nyilatkozat

A regisztráció során megadott e-mail címeket bizalmasan kezeljük (nem hozzáférhetőek, és senkinek nem adjuk őket ki). Továbbá nem is használjuk fel őket másra, mint azonosításra, hírlevél küldésre, opcionális tagok közötti kommunikációra.

A felhasználó kérésére a felhasználói fiókot töröljük. Ilyenkor minden beküldött tartalom megmarad, a név "névtelen/törölt"-re változik, és a megadott adatok a webhely adatbázisából is törlődnek.

Felfigyeltem a Kuthumi-hanganyagoknál olvasható mondatra:

"A továbbadás és a másutt történő nyilvános közzététel tilos!"
Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy tilos nyilvánosan felolvasni a szöveget illetve lejátszani a hanganyagot egy csoportnak, akik nincsenek ide beregisztrálva ?
Ha ez igy van, akkor miért nem tartja be mindenki, vajon..? Vagy esetleg nem tud róla az illető, mert nem olvassa ezt az oldalt ?
És szabad-e mindezekért az anyagokért -egy ilyen csoportos esemény alkalmával - pénzt kérni ?

Úgy tünik, hogy mindenkinek pusztán lelkiismeretére van bízva hogy betartja-e a fenti szabályt..?

István képe

Valóban egyesek úgy értelmeznek bármilyen szabályt, hogy az rájuk nem vonatkozik. Mások fáradságos munkáját felhasználva anyagiakért előadhatják ennek az oldalnak a letőlthető anyagait. Ha ezt önzetlenül, csak az így megszerzett tudást közismertté téve teszik, legfeljebb egy terembér árát kérik meg, akkor a tevékenységük érthető, ellenkező esetben nem igazán etikus. Az is igaz, hogy akinek a szabály nem szabály, annak az etika sem számít. Az anyagok feltöltőinek, illetve létrehozóinak a döntése szükséges ebben a témában.

IIS

"Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy tilos nyilvánosan felolvasni a szöveget illetve lejátszani a hanganyagot egy csoportnak, akik nincsenek ide beregisztrálva?"

Azt kérjük, hogy kérjen engedélyt az, aki tovább akarja adni, és a továbbadást/közlést nem ide hivatkozással (link) kívánja megtenni. Még annyi lenne a korrekt, hogy miután megkapta az engedélyt, a közlés során szintén hivatkozzon ide.

"miért nem tartja be mindenki, vajon..?"
Hát azt nem tudom.
"Vagy esetleg nem tud róla az illető, mert nem olvassa ezt az oldalt ?"
Ez is egy lehetőség. Ezért igyekszünk magába az anyagba is beleírni a felhasználás feltételeit, de ennek vannak korlátai.

"szabad-e mindezekért az anyagokért -egy ilyen csoportos esemény alkalmával - pénzt kérni?"
NEM
Maximum a papírért, amire ki van nyomtatva.
Ne legyen a semmiből valami (puszta továbbadással ne lehessen pénzt keresni).

"Úgy tünik, hogy mindenkinek pusztán lelkiismeretére van bízva hogy betartja-e a fenti szabályt..?"
Igen. Nincs büntetés. Csak karma :-)

Richárd kedves!
A januári meditációban valóban mondta Kuthumi Mester , hogy semmi ne legyen ingyen.
Itt van egy közösség, akik nagyon jól dolgoznak és haladnak.Számoljátok ki nektek mennyiért éri meg a lapot fenntartani, fordítani.Biztos, hogy megmaradna az olvasóközönség, ezt most kár a semmiért szétverni.A tudás át nem adása is Bűn, rendkívül súlyos karma.Ha itt 500 olvasó meditációtól elzárva marad, ezt kitől kérik számon?
Azért ezen el lehet gondolkodni, mi lenne az arany középút, kívánom , hogy a Mestereink bölcsessége oldja fel ezt a helyzetet, hogy mindenki tudjon haladni.Szívélyes üdvözlettel:Holyop Zsuzsanna,az eddigi munkátokkal nagyban hozzájárultatok mások lelki fejlődéséhez, munkátokat köszönöm

dinamo képe

Megmondom őszintén,minden új hanganyagot letőltök és továbbadom azoknak akik másképp nem férnek hozzá,álltalában két másolatot csinálok.Úgy adom tovább.Közösen meghalgatjuk és azoknak akiknek kell tovább másolják maguknak.Természetesen non profit az egész.Akkor én most tőrvénytsértek?Vagy kérnem kell továbbiakban engedélyt?Amit nem tudom hogy ellenőriztek le!
Más :Szerintem nagyon jó,hogy van magyar élőszöveges verzió,így sokkal több emberhez eljut az anyag.
Szépnapot mindenkinek :-)

Szia Dinamo!

Olyannak továbbadni az anyagokat, aki másképp nem fér hozzá, szerintem engedélyezett.
Ezügyben Anti a mérvadó, remélhetőleg hozzászól ő is.

Nem kevés befektetett energiával (az eredeti anyag megvásárlása, fordítás, hangfelvétel készítés, domain és webhely fenntartás és működtetés, fejlesztés, az anyagok közzététele...) válnak magyarul elérhetővé az anyagok, és szeretnénk ha a készítők legalább azáltal lássák munkájuk eredményét, hogy a webhelyre regisztrálnak azok, akik felhasználják az ingyen közreadott anyagokat. Nyilván az Internethez való hozzáférés nélkül ez nem elvárható senkitől.

Másrészt kérjük hogy az anyagok felhasználása esetén mindig legyen megemlítve a forrás, szeretnénk a más tollával ékeskedést a minimumra csökkenteni. Nyilván ezt - mivel fizikai/technikai korlátozások nélkül vannak közzéadva az anyagok - csak kérni tudjuk, és a lelkiismeretre bízzuk.

Semmi kivetnivalót nem látok az anyagok engedély kérése nélküli megosztásában, ha az
- nem egy nagyobb nyilvánosság (10+ fő) előtt történik (tehát kevés fő előtt)
- meg van említve az espavo.hu webhely és Szigeti Antal mint forrás
- nincs torzítva/megvágva/módosítva az anyag (tehát eredeti formájában van terjesztve)

ijoka képe

Szia Ricsi!
Mi lenne, ha fizetőssé tennétek az oldalt, és így mindenki hozzájárulhatna a fordítási költségekhez és az oldal fenntartásához. Így lehetségessé válna, hogy az úgynevezett "nem nyitott" csatornázások szöveges változatához is hozzáférhessünk.( Aminek a hang anyaga lehetne továbbra is CD-s változat)

Sekélyes angol tudásom miatt másképp nem tudnék ehhez az információhoz hozzáférni, ezért ezúton is hálásan köszönöm és nagyon nagyra becsülöm munkátokat, amivel eddig is maximálisan segítettétek fejlődésemet.
 Szerintem érdemes lenne szavazásra bocsájtani ezt a kérdést!!!

Szeretettel : Incze József ( ijoka )

johanna képe

Megmondom őszintén,továbbadtam 2 letöltött hanganyagot,teljesen ingyen 1 ismerősnek.A 2db. cd-t beletettem egy papírba,melyre ráírtam:www.espavo.hu.Ha úgy érzi regisztráljon ide,éljen vele az illető.Az én kicsi városomban ,ahol élek eddig 2-en regiztek ide "általam"/részben"!Nem érzek ettől bűntudatot és nem érzem bárkitől,bármit elvettem volna.Remélem!
Eddig itt kaptam "?",ennek örülök és köszönöm mindenkinek,aki ebben részese volt/van/lesz!Üdv ESPAVO!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

Belépve a választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.