Közösségi és törzstartalmak elkülönítése

Kategória:

Az idők során egyre inkább kiderült, hogy a törzstartalmak (olvasnivalók, hanganyagok, csoportok, szavazások) és a közösségi beküldések, hozzászólások között nagy a távolság.
Hogy ez mennyire igaz, hogy mi az oka, és hogy mit lehet tenni, arról (is) lehetne beszélgetni.

Erre legutóbb VacskamatiAnisha hívta fel a figyelmemet:
"Tudod....én most azt látom, hogy van egy oldal, ami létrejött különböző csatik közreadásának a céljából, és Anti programjait hirdetendő. És hogy az a társaság...akik ehhez kapcsolódnak...azoknak legyen terük megbeszélni a dolgokat erről.
Most nézz körül. A Kuthumis anyagok alig hozzáférhetőek. És nincs is igény rá....láttad, megkérdeztem kik foglalkoznak vele....senki. Szinte. Mindenről folyik a traccs...csak arról nem, hogy vedd kezedbe a hatalmadat, és azt hogyan is kéne. ...na...Nimi megpróbálta ...a maga módján....brrrrr
Szóval....a fórum...és az oldal magja...kicsit....nincs összhangban. Én ezt látom."

Mindenesetre több alkalommal szükségét láttam hogy egyre inkább elkülönüljön egymástól a törzstartalom és a közösségi.

Korábban lehetett hozzászólást írni a törzsanyagokhoz is, és minden oldalon látszottak a jobb oldali blokkok révén a legfrissebb közösségi tartalmak ilyen-olyan formában. Már nem.

Ennek a folyamatnak a legutóbbi mozzanata volt az, hogy a http://espavo.hu/tracker oldalon lévő "Minden új tartalom" menüpontot eltüntettem a Közösség menüből, és a tracker (követő) oldal csak a törzstartalmakat mutatja, úgy, hogy legfölül van egy kiemelt, nagyobb és félkövér betűs sor, miszerint a közösségi tartalmakhoz kattints ide.

Tehát nincs már olyan oldal, ahol ömlesztve, vegyesen vannak a közösségi tartalmak és a törzstartalmak.

Ha a közösségre vagy kíváncsi, a jobb oldalon fent lévő, zöld színű Közösség hivatkozásra kattints, és be is állíthatod könyvjelzőnek az oldalt.

Ha pedig a törzstartalom érdekel, akkor akár a nyitólap, akár a balszélső FRISS hivatkozás (vagy az immár rejtett, de működő követő oldal), ahol időrendben minden törzstartalom ott van.

Személy szerint ezt a különbséget megértem, életszerűnek gondolom, és elfogadom. Lekövetem az oldal szerkezetében. Nem hiszem hogy bármivel tudnám csökkenteni.

Aha képe

Szia Ricsi!
Számomra nagyon jól átlátható volt, amikor beléptem az oldalra és feljött a főmenü, ahol a törzstartalmakat láthattam. Láthattam ha felkerült új csatornázás, stb. Ha nem volt akkor automatikusan a "Közösségi bejegyzések" menüpontra kattintva, láttam, felkerült-e új bejegyzés, vagy hozzászólás. A "Friss hozzászólás"-t ritkán használtam.
Tudod vidéken nem jutunk mindig friss információhoz és nincs kivel megbeszélni a tapasztalatainkat. (Lehet, hogy Te már többet tudsz és nem lesz erre szükség ? :-) ) Ehhez eddig nagyon jó tudtam használni. Így is lehet használni, de mindig a "vissza" gombbal tudok csak ide visszajutni, illetve most látom, hogy a jobb felső részen van a "Közösség" nevű gomb. Azzal is vissza tudok jutni az előző menübe.
Köszönöm az eddigi munkádat (és Szigeti Antallnak is) is, hiszen önzetlenül tartottad fenn ezt az oldalt és sokunknak segítettél evvel a fejlődésünkben.
Bocsánat, hogy rossz helyre írtam az előző hozzászólásomat.
Aha

VacskAnisha képe

Ricsi! nyugodtan idézd be amit írtam neked.

És...asszem....bármennyire is megszoktam azt a bizonyos gombot....mégis....így az átláthatóbb az oldal.
Így, most világosan elkülönül a fórum, a blogoktól. És talán így már el is lehet várni a jónéptől...(na jó...elvárásaink ugye nincsenek....:oDDD), hogy ha fecsegni akar, akkor új fórum témát nyisson, viszont, ha egy egész cikket akar megosztani velünk...akkor blogoljon. Mert most....a sex és a hold is a cikkek közt szerepel, holott az valójában a fórumba való csevegés.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

Belépve a választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.