Hanganyagok

Itt hasznos hanganyagokat adunk közre.

A hozzáférést jogosultsági csoportok biztosítják. Ezért a hozzáférés csak bejelentkezett állapotban lehetséges. Van ami minden regisztrált felhasználó számára elérhető (pl. a mozgás felvétele).

A hanganyagok mp3 formátumban vannak, ezért szükséges lesz egy lejátszóprogram.
Azonban ez már szinte biztos hogy máris adott a számítógépen, amit használsz. A letöltött és kicsomagolt mp3 fájlt bármely médialejátszó meg tudja szólaltatni (pl. a Windows-hoz tartozó Windows Media Player, RealPlayer, JetAudio, illetve Linuxon az XMMS, MPlayer, stb.)
Természetesen számítógépes lejátszáshoz hangkártya és hangfal is szükségeltetik.

Az mp3 fájlt ahogy van át lehet másolni hordozható lejátszóra, vagy egy megfelelő programmal ki lehet írni CD-re/DVD-re akár mp3, akár audió formátumban.

A fájlok zip végződésűek, azaz csomagolt, "zippelt" fájlok. Manapság minden operációs rendszer (pl. Windows, Linux) saját fájlkezelője mint egy mappát meg tudja nyitni a csomagot, a zip fájlt. Onnan pedig a kiválasztott célmappába másolással lehet kicsomagolni a benne lévő MP3 hangfájlt.
Erre azért van szükség, hogy ne kelljen a jobb egérgombbal előhívható helyi menün keresztül történő letöltést magyarázni, hanem a böngésző magától a letöltést ajánlja fel. Ha csak a csupasz mp3 fájl lenne jelen, arra rákattintva azt vagy megnyitná a böngésző lejátszásra, vagy "Oldal nem található" üzenettel reagálna a portálmotor.

A hanganyagok általában félórásak, így 20-40 MB méretűek, nagyok! Eltart egy ideig a letöltés, még gyors internettel is.

FONTOS: A jogtulajdonos engedélyével az itt közölt anyagokat regisztrált felhasználók megismerhetik, de a továbbadás és a másutt történő nyilvános közzététel tilos! Ha valakivel meg akarod osztani, kérd meg hogy regisztráljon, így "hivatalosan" hozzáférhet! A regisztráció ingyenes, semmilyen kötelezettséggel nem jár. A megadott email címet bizalmasan kezeljük (titkos, nem adjuk ki), és nem is használjuk fel másra, mint azonosításra, hírlevél küldésre, (letiltható) tagok közötti kommunikáció lehetővé tételére.

[Ha itt lentebb nincsenek hivatkozások felsorolva, akkor nem vagy belépve és vendégként nem férsz hozzá a hanganyagokhoz.]