Új keresőeszköz

Kategória:

Sziasztok!

Régen találkoztunk :)

Szólt a tárhelyszolgáltató, hogy betelt az espavo.hu webhely adatbázisának kiosztott hely.
Átnéztem az adatbázist, kerestem hogy hogyan lehetne faragni a méretéből.

Töröltem az összes gyorsítótárat (cache), ezzel nyertünk 25%-ot.

Viszont a max méret majd' felét a keresőindex képezte!
Ezért úgy döntöttem, a saját kereső helyett a Google keresőt fogjuk használni. Biztos ismeritek. :)
Készítettem egy új, nagyobb kereső blokkot. (A jobb felső sarokban van minden oldalon.)

Mivel sok ún. útvonal álnevet töröltem, egy ideig, amíg a Google leköveti a változásokat, sok "Az oldal nem található" eredmény lehet, főleg a közösségi tartalmak között.

Espavo!

VacskAnisha képe

Köszönjük Ricsi!
Én mondjuk örülnék neki, ha nem csak technikai okok miatt keresnéd fel az oldalt. Hiányzol ám!

Köszönöm, jól esik!

OFF
Rendesen működik a hozzászólás-rendszer? Egyik tesztfelhasználómmal sem jelennek meg az akciógombok, ezek:
"Válasz erre * Válasz nyitóra * Új bejegyzés * Méltatlan * Eltér a tárgytól * Tetszik
Számít a véleményed! "
OFF vége

VacskAnisha képe

Bevallom, én mostanában csak a Nimi fröcsögésénél alkalmaztam párszor....már majdnem el is feledtem, hogy vannak ilyen gombok...és tudod...én ezt pozitívumnak élem meg.
Remélem így is marad. De gondolom mások azért használják mert a százalékok ezt mutatják.
Ja! tetszikleni a nyítókat szoktam.

Köszi, közben rájöttem, hogy én tiltottam le azokat az akciógombokat a tesztfelhaszálóimnál. Megoldva, szuper, mindennek örülök! :) Puszi!
Szerintem se rossz, ha nem szükséges használni. Ha béke van, akkor ki lehet emelni a sokaknak tetsző hozzászólásokat, és a háttérbe lehet tolni egy kicsit - mint most - a témától eltérőeket. Ez segítség a későbbi olvasóknak.

VacskAnisha képe

máris menek tetszikelem a Zoé humorát, meg az Ildi deszertjét.!
Igenis kérem! értettem! :o)))
Pusza

:D

Ha már tanítóbácsi/őrmester vagyok:

Emlékeztetlek, hogy ha a nyitó témájától jelentősen eltér amit hozzászólsz, saját hozzászólásodat (miután beküldted) te magad egyetlen kattintással eltérőnek tudod formázni (míg mások csak elegendő jelöléssel tudják a tiédet).

VacskAnisha képe

megtettem. Régen, amikor bevezetted, mindig megtettem a saját nem témába vágó hozzászólásosmmal. Aztán ...már nem. Pl azért, mert a saját magamra nyomott eltér gomb azonnal szűrkít. És a többiek...nem tudják...hogy ez csak az én böcsületességemnek köszönhető...nem pedig annak, hogy másoknak nem tetszik....hát....lehet egó....sőt...de .....
na...de mára már el is feledtem majdnem a gombokat.....
gyorsan megbocsi magamanak. Jóóóó???
:o)))

"És a többiek...nem tudják...hogy ez csak az én böcsületességemnek köszönhető...nem pedig annak, hogy másoknak nem tetszik."

FIGYELEM!
Eltér NEM EGYENLŐ nem tetszik!
(Nem tetszik gomb nincs, ha nem tetszik, attól még maradjon.)
De ha nagyon-nagyon nem tetszik, MERT méltatlan (sértő, alpári, durva stb), akkor Méltatlan gomb.

Attól hogy eltér a tárgytól, még lehet arany színű és sokaknak tetsző! Ez két külön dimenzió/sík.

Az egyik a Tetszik/Méltatlan. Egy méltatlan(nak jelölt) hozzászólás nem lehet arany színnel kiemelt, azaz nagyon tetsző, soha.
A másik az Eltér. Egy nem témába vágó hozzászólás LEHET sokaknak tetsző, lehet arany színnel kiemelt.

Ismétlem: az hogy eltér a tárgytól, nem baj, nem rossz, az pusztán egy tartalmi, értelmi elkülönítés, az ÁTTEKINTHETŐSÉG kedvéért!

Hozzáteszem, nekem lényegében totál mindegy. "Csak" egy lehetőség.

VacskAnisha képe

Tudooooom....és....mégis.....:o(

margardian képe

Szia Ricsi! Tudom, hogy a saját blogomban is kikereshettem volna, de Teszt Eleknét (született Pudingpróba Piroska)akartam játszani :) és beírtam akeresőbe az egyik blogom címét.És kiis jött, de amikor rákantittottam a gogle-n kiadott ra akkor az espavon nem a blogomat, hanem a közösségi bejegyzéseket egészét adta ki. Akinek nincs ideje evvel vacakolni ? És akkor most megpróbálom a Tárolt változattal.

Köszönöm a visszajelzést. (Kár hogy nem a nyitóra válaszul írtad! -- Ha nem lenne túl sok meló, áthelyezném, mert feleslegesen mély már ez a szál, és semmi köze a szálban eddig írtakhoz, hanem épp a nyitó témához van köze. 1.1.1.1.1.1.1.1.2/ helyett 2/ kellett volna legyen a Te válaszod.
Grrr... na kitalálok valamit ez ellen is.)

Ha a google találati oldalon a találat CÍMe (a nagy kék betűk aláhúzva) a keresett bejegyzés maga, akkor arra kattintva oda lyukadunk ki ahová akarunk.

Ha viszont a cím valami más, pl.
* Blogbejegyzések | Espavo.hu
* Közösségi bejegyzések | Espavo.hu
* Felhasználói adatok | Espavo.hu
... akkor a google egy beindexelt oldalon megtalálta a keresett kulcsszavakat, mert valóban ott vannak a listában. Előfordulhat hogy egy teljesen eltérő oldalon is megtalálta a google a keresett szavakat, akár a Saláta blokkban, ami minden megnyitáskor más...

Úgyhogy ahogy minden google keresésnél, itt sem ész nélkül az elsőre kell kattintani, hanem megnézni hogy a kulcsszavak a találati listában hogyan jelennek meg. A google segít, és félkövérrel kiemeli a keresett szavakat!

Ha pedig még néhány napos csak az új oldal, akkor még nem biztos hogy be van indexelve, vagy ha mégis, nem biztos hogy elöl van. Talán mert a listázó oldalak mivel látogatottak és régiek, erősebbek a google szerint (nem tudja hogy azok csak listázó oldalak)... hmm, lehet hogy meg kéne mondanom neki... elvileg van rá lehetőség, hogy bizonyos oldalakat egyáltalán ne indexeljen a keresőrobot... utánanézek.

...

Utánanéztem, és cselekedtem. A keresőrobotok most már sok oldalt nem fognak beindexelni. Ez sok többszöröződést meg fog akadályozni, ami jó pont a keresőalgoritmusoknál.
Kell egy kis idő mire a változások érvénybe lépnek. Sok útvonal álnevet töröltem/rövidítettem, ezért lehetnek "Oldal nem található" eredmények. Ezek idővel eltűnnek, emellett elvileg jobb találatokat fog adni a keresés. Majd szóljatok hogy mi van.

Aha képe

Szia Ricsi!
A "Közösségi mozgás" itt látszik, de, ha bemegyek egy új helyre
pl.: "A Fény családjának" vagy a "A vortex fenntartása" menü (blog)-ba, akkor nem látszik.
Ez véletlen ?

Szia Aha!
Nem szándékos mellékhatása annak, hogy töröltem a rengeteg útvonal álnevet, hogy kisebb legyen az adatbázis.
Mivel csak álnevek segítségével lehet megoldani, hogy ez a blokk a közösségi tartalmakon egységesen megjelenjen, újra legeneráltattam a majd' 10 000 útvonal álnevet.
Szóval javítva. :)

(A Google kereső egy ideig a régi álnevekre mutató - tehát 'Az oldal nem található' eredményre vezető - címeket fog kidobni, de elvileg egy-két hét alatt rendeződik.)

Aha képe

Köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

Belépve a választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.