Bio receptek

Kállay Ildikó képe

Próbáljátok ki!

Örülnék, ha kipróbálnátok, és a receptek után odaírnátok, kinek, mennyire ízlett :-)
És ne felejtsétek el, a jó étel után jó beszélgetés jön:-)))
Ildi

Kállay Ildikó képe

A búzát 1 éjszakára beáztatjuk, másnap kuktában feltesszük főni kicsit több, mint 2 szeres vízzel, csipet sóval. Forrástól 1 1/4 óra latt kész.
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, pár percig főzzük, leszűrjük. Zabtejjel felengedjük, jó erős fokhagymás rántással (bio teljes kiőrlésű lisztből) keverjük, sózzuk, ízlés szerint. Összeturmixoljuk.
Sültőtálra elhelyezzük a búzát, rátesszük a spenótot, megszórjuk reszelt növényi sajttal és egy kis pirított szezámmaggal. Be a sütőbe, kb. 20 perc alatt kész.
Nagyon finom, nagyon laktató.

Kállay Ildikó képe

Nagyon gyors, és egyszerűen finom:-)
A barnarizst megmossuk, kétszeres vízben, egy csipet sóval kuktában forrástól számított 1 órát főzzük.
A répákat felkarikázzuk, ici-pici vízben pároljuk pár percig csipet tengeri sóval és tárkonnyal. A tárkony nagyon jól kihozza a répa édes ízét. Télen, persze, tovább pároljuk.
Tálalhatsz, és ehetsz:-)

Csak répa és tárkony nélkül :D

Na jó, volt már hogy vágtam bele valami zöldséget, és nem is egyszer épp répát!
Viszont tárkonnyal még nem próbáltam.

No legközelebb...

Köszi!

Magdalena képe

Hol lehet jód nélküli tengeri sót kapni? Már régóta csak jódozottat találok. Tudtok valahol ilyet?

Szeretett

Kállay Ildikó képe

Szia Magdaléna!
Mivel én nem Pesten élek, a diotoro.com-ról rendelem a makros cuccaimat. Itt mindet megtalálsz, amire szükséged lehet, a tradícionális tengeri sótól kezdve a friss lótuszmagig:-)
De ha pesti vagy, a Csörsz utcában a biopiacon minden szombaton megtalálod őket. Egyébként biztos más bioboltok is árulnak természetes úton nyert tengeri sót.
Puszi:
Ildikó

Kállay Ildikó képe

Az árpát éjszakára beáztatjuk, kuktában, csipet sóval, kétszeres vízzel forrástól 1 óráig főzzük.
Ha kihűlt, úgy viselkedünk vele, mintha ő lenne a darálthús. Adunk hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, pirospaprikát, borsot, (én szoktam egy csipetnyi curryt is), petrezselymet, tojás helyett pedig egy kis kukoricakeményítőt. Jól összedolgozzuk, és őzgerinc formában megsütjük. A tetejét megszórom pirított szezámaggal és zsemlemorzsával. Ha szezonja van, lehet bele tölteni brokkolit, karfiolt, stb. Ehetjük főzelék mellé, vagy simán barnarizzsel és házilag készített savanyú káposztával, kovi ubival:-)
Jó étvágyat!

Kállay Ildikó képe

Megtisztítjuk a csiperke gombát, apróra vágjuk. Hagymával, kakukkfűvel, tengeri sóval megpároljuk, kb. 20 perc. Beáztatunk egy kis zabpelyhet, és ha kész a gomba, hozzákeverjük. A keverékhez teszünk egy kis flekken fűszerkeveréket.
Sütőtálba tesszük, megszórjuk a tetejét szezámmagos zsemlemorzsával, és kb. 20 percig sütjük. Barna rizzsel tálaljuk, savanyúságot lehet enni hozzá.
Mára ennyi:-)))

Kállay Ildikó képe

8db sárgarépát, 4 db fehérrépát, 4 db paszternákot, 1 pici zellert megtisztítok, és egy jó nagy fej vöröshagymán 2 evőkanál bio nádcukorral picit megpirítom őket. Meghintem teljes kiörlésű ltönkölyiszttel, felengedem vízzel, és megfőzöm. Tekintettel arra, hogy most tavasz van, elég 10-15 percig főzni. Főzhetsz bele 1-2 babérlevelet is. Utána sózom, teszek bele 2 nagy kanál bio mustárt, és egy citrom levét. 1 nagy csokor petrezselymet teszek még bele a legvégén és összeturmixolom.
Tavasszal enyhén párolt karfiollal szoktam enni, télen sült szeitánnal. (bioboltban lehet kapni, de el is készíthető búzafehérjéből, majd télen leírom, hogyan)
Köretnek ehetsz hozzá barnarizst, de még finomabb a folkhagymás krumplifánk.
Kicsit időigényesebb, hétvégére ajánlom:-)
Jó étvágyat!

Kállay Ildikó képe

Kb 1/2kg tönköly fehérliszt, 1 zacsi bio száraz élesztő, só, 2db héjában főtt krumpli, 1 joghurt, kb 5 gerezd fokhagyma összetörve, és annyi víz, hogy lángosszerű tésztája legyen. Összedolgozod, és hűtőben hagyod pihizni 1 órát. Fagyiadagolóval, szaggasd bele bő, forró olajba, és addig süsd, amíg gyönyörű aranybarna lesz. (2-3 perc) Isteni a vadasmártáshoz.
Mindig frissen süsd, a massza hűtőben eláll 2-3 napig is.
Hogy ne legyen zsíros, a kész fánkokat tedd 2 szelet fehérkenyér közé, istenien kiszívja belőle a fölösleges olajat.

Kállay Ildikó képe

Kb 1/2 kg teljes kiörlésű tönkölyliszt, 25 dkg bio növényi margarin, 1 sütőpor, 1 bourbon vaniliás cukor, 1 tojás, kb 20dkg bio nádcukor, 2 marék dió, darabolt 70%-os étcsoki, 1 csésze tej, 1 csésze zabkorpa. (bocsi, de saccolom az arányokat) Jól gyúrható linzertészta legyen! 1 órát pihizik a hűtőben, utána kinyújtod kb 1/2cm vastagra, és pogiszaggatóval kis köröket vágsz ki belőle. Ez több tepsi, de 7-8 perc, és kész is van. Ma csináltam, gondoltam leírom, mert el fogom felejteni, miket raktam bele:-)
Isteni lett, holnap viszem a beteg barátnőmnek a kórházba.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Ildi

Kállay Ildikó képe

Édesség
1 csésze bio kölest jól megmosunk, és háromszoros vízben feltesszük főni. (télen főzés előtt megpörköljük) Kb. 20 perc alatt puhára fő, akkor adunk hozzá csipetnyi természetes tengeri sót, kb. 2 kanál árpa, vagy rizsmalátát, kis darab reszelt gyömbért (kihagyható), 1 citrom reszelt héját.Ha kihűlt, jól összedolgozzuk, golyókat formálunk belőle, és az ujjunkkal csinálunk bele egy kis lyukat. Itt beletölthetünk aszalt meggyet, aszalt vörösáfonyát, vagy ami tetszik. Nyáron természetesen, friss gyümölcsöt. Golyót formázunk belőle, és meghempergethetjük reszelt kókuszban, biokakaóban, vagy kerobban, ízlés szerint.
Elkészítési idő a főzésen kívűl, kb 20 perc.

Kedves Ildikó!

Nagyon köszönöm a recepteket!
Kipróbálom.

Kállay Ildikó képe

1 fej hagymát megdinsztelünk egy kis olajon, és meghintjük pirospaprikával. Jól elkeverjük, utána hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és egy kis kakukkfüvet. Kb 20 percig főzzük, sózzuk, a végén zabtejszínnel sűrűsítjük. Mikor kész, egy csomag petrezselymet keverünk bele.
Teljes kiörlésű tönkölyéisztből 1 tojással, vízzel, sóval nokedlitésztát készítünk, és kifőzzük. A főzővízbe tegyünk egy pici olajat, hogy ne ragadjon össze a nokedli.
Tálaláskor tehetünk a tetejére joghurtot.

Kállay Ildikó képe

50 gr. élesztőt felfuttatunk egy kis cukros tejben. 1 kg fehér tönkölylisztet, 2-3 héjában főtt és összetört krumplit, egy negyed reszelt, sóval, borssal megdinsztelt édeskáposztát, 1 1/2 pohár joghurtot , sót, jól összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel. Szép, hólyagos legyen a tészta! Ezután 1 órát pihen a hűtőben (nagyon szépen feldagad). Utána kézzel lángos formákat szaggatunk belőle, és forró olajban kisütjük. Tálaláskor meg szoktam fokhagymázni, aki szereti, tehet a tetéjre joghurtot és reszelt növényi sajtot is.

Kállay Ildikó képe

3 csésze teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt, 1 csésze fehér tönkölybúzaliszt, 1/2 csésze zabkorpa, 1/2 csésze pirított szezámmag, 1/2 sütőpor, 1 joghurt, 1 csésze forrásvíz, só. Ezeket jól összedolgozzuk, kis kenyérsütőformába tesszük, és 1 óra alatt a sütőben 210 fokon készre sütjük.
Elkészítési idő a sütésen kívűl 5 perc (amiben bene van már a búza örlése is)

Kállay Ildikó képe

1 1/2 csésze kölest megmosunk, és háromszoros vízben kis sóval megfőzzük. Fűszerezzük egy kis pirospaprikával, köménnyel és fokhagymával. Összekeverjük 2 rúd gabonakolbásszal (bioboltokban lehet kapni, de házilag is könnyen elkészíthető) Tegyünk bele 1 csokor petrezselymet, és tojás helyett 1-2 kanál kukoricakeményítőt. 8-10 paprikát kicsumázunk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. A tepsibe tegyünk egy kis vizet, olajat és karikára vágott vöröshagymát. Erre tegyük rá a paprikákat, és sütőben kb 220 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Lábosban csináljunk egy kis rántást teljes kiörlésű tönkölybúzából, és öntsük fel kb. 1 l tartósítószer nélküli paradicsomlével és egy kis vízzel. Tegyünk bele bio nádcukrot, vagy árpamalátát, és fűszerezzük oregánóval, babérlevéllel és egy kis bazsalikommal. Egy rottyanásig főzzük.
Tálaláskor a paprikára öntjük a paradicsomszószt.
Jó étvágyat:-)

Kedves Ildikó!
Köszönöm a recepteket, amint lesz időm kipróbálom!!
Szívesen olvasnám a további recepteket is!
Jelezni fogok a tapasztalataimról.
Szép napot!
M.M.

Kállay Ildikó képe

Kedves Marica!
Sanos, most hó végi zárásos és adóbevallásos időszakom van, ezért nem írtam. Amint lesz egy kis szusszanatnyi időm, folytatom. Addig is segíthetnétek, milyen típusú ételeket szeretnétek látni.
Köszi:
Ildikó

Kállay Ildikó képe

Kb 2 marék teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt, só, pici sütőpor, 1 kanál joghurt vagy kefír, pici víz. Jól összedolgozzuk, és kerek lapos formára nyújtjuk, hogy beleférjen 1 pizzasütőbe. Kb 20 perc alatt készre sütjük. Tehetünk rá fokhagymát, joghurtot, sajtot, és mindenféle zöldséget, ami most terem. Használhatjuk pizzatésztának is, akkor csak félkészre süssük, utána tetszés szerint pakoljuk meg, és vissza a sütőbe:-)

Kállay Ildikó képe

Pár szem krumplit nyresen lereszelünk (géppel is lehet) jó sok fokhagymával, sóval, petrezselyemmel, 1-2 kanál zabpehellyel, és annyi teljes kiörlésű tönkölybúzaliszttel elkevrerjük, amennyit felszív, de még keverhető, lágy tészta legyen. Ha nem használjátok fel azonnal, tegyetek bele egy kis olajat, különben megfeketedik a krumpli. Forró olajban, kanállal tenyérnyi, max. 1/2 cm vastag adagokat simítunk a palacsintasütőbe, (egyszerre 2 fér bele) és mind a 2 felét aranybarnára sütjük. Jól leszívatjuk róla az olajat! Főzelékekhez feltétként, de magában is nagyon finom!

Kedves Ildikó!
 
Köszi! Jók a receptek, néhányat kipróbálok.
Kállay Ildikó képe

A szokásos módom megfőzünk a csésze barnarizst és 1 csésze tönkölybúzát. A kelkáposztát feldaraboljuk és forrásban lévő sós, köményes vízbe bedobjuk pár percre. Most a búza a darálthús:-) Fűszerezzük sóval, pirospaprikával, vöröshagymával, fokhagymával és őrölt köménnyel. Össze is turmixolhatjuk. Keverjünk hozzá egy kis rizst, és rakjuk le egy olajjal kikent sütőtálba: alulra kápszta, utána töltelék, a tetejére jó nagy adag joghurt, és így tovább. Legfelülre joghurt kerüljön, amit megszórhatunk pirított szezámmaggal.
Tálaláskor a tányéron még meg lehet locsolni joghurttal és meghinteni egy kis szezámsóval:-)
Jó étvágyat:-)

Kállay Ildikó képe

A rózsáira szedett karfiolt kb 10percre forró sós, bio vegetás vízbe dobjuk. Kis olajon megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát és egy maréknyi vágott mandulát. 1 maréknyi darált mandulát összeturmixolunk a karfiol főzőlevével, és bio szójaszósszal (shoyu). Sütőtálba lerakjuk a karfiolt, és ráöntjük a hagymás és a szójaszószos keveréket is. Kb. 20 percre sütőbe tesszük közepes lángon. Petrezselymes barnarizzsel tálaljuk.

Kállay Ildikó képe

Egyszerű, könnyű és gyors.
Pár szem krumplit jól megmosunk és héjában puhára főzzük. Utána megtisztítjuk, és kis növényi margarinnal és rizs-, vagy zabtejjel, sóval krumplipürét csinálunk belőle.
A paradicsomokat félbevágjuk, és egymás mellé lerakjuk egy sütőtálba, vagy tepsibe. Tegyünk rá bazsalikomot és oregánót. Mindegyik tetejére kis halom krumplipürét pakolunk és berakjuk a sütőbe. Közepes ( kb.200fok) lángon aranybarnára sütjük. (20-25 perc) Könnyű nyári kaja.

Kedves Ildikó!
Minden receptedet ki fogom próbálni, mert nagyon tetszenek!
Most rizskúrát tartok. Ehhez is volna még jó ötleted?
Szép hétvégét!
M.M.

Kállay Ildikó képe

Szia Marica!
Nem tudom, miért tartassz rizskúrát, de nagyon jó a legyengült szervezetnek, tüdőproblémákra (a tüdő és a rizs is fém jellegű), gyomorfekélyre és a szervezet méregtelenítésére.
Készíthetsz pl. rizstejet egyszerűen: barnarizst felteszel 3-szoros vízzel főni (legjobb a kerekszemű). Legalább 1 1 1/2 órán át főzöd, utána összeturmixolod és leszűröd. Pici sóval és pici rizsmalátával ízesítheted.
Készíthetsz mandulás, zöldséges rizst: itt az a lényeg, hogy mindig idényzöldségek legyenek benne, és mivel már jó idő van, csak picit gőzöld, vagy párold a zöldségeket. A tetejét megszórhatod pirított mandulával.
Gombás rizs: hagymán, kakukkfűvel, pici sóval, borsikával megpárolod a gombát és már eheted is a fini petrezselymes rizzsel.
Csinálhatsz csípős rizst: (minden, ami csípős, fém jellegű) hagymát megpárolod, utána beleteszel egy kis csípős paprikát és a rizst, és picit tovább pirítod. Felengeded vízzel, tehetsz bele kakukkfüvet és citromhéjat. Puhára főzöd. Készíthesz hozzá mártást: pl. póréhagymából, dióból, vagy mandulából, esetleg fokhagymásan. Pici vízzel és tönkölyliszttel besűríted.
Pusz:
Ildikó

Köszi Ildikó!
Ilyen gyorsan és ilyen sokat nem is reméltem!
Ezek nagyon jók ! !
A rizstejet máris elidítom.
M.M

Kállay Ildikó képe

17 rész szezámmagot és 1 rész tengeri sót külön-külön megpíritunk, utána összekeverjük.(amíg finom illata lesz a szezámmagnak). A legjobb hozzá a fekete szezámmag, mert több benne az ásványi anyag. Közvetlen étkezés előtt borsdarálón megdaráljuk. Isteni finom pl. a rizs tetejére szórva.
Marica!
Nagyon jó a rizsételekhez!

Kállay Ildikó képe

Ma előszőr én is kipróbáltam a rizstej készítését, és módosítanék Maricának írt receptemen.
1 csésze rizshez legalább 2l vizet tegyünk és úgy főzzük kuktában nagyon pici lángon 2 órát.
Ha még ezután is túl sűrű, nyugodtan engedjük fel. Ízesítsük egy kis sóval és rizsmalátával, turmixoljuk össze és sűrű szitán szűrjük át. Nekem isteni lett! Használhatjuk kávéhoz, édességek készítéséhez, és mindenhez, amihez tejet szoktunk használni. A szűrőn fennmaradó részt dobjuk ki, nem ehető, ez színtiszta rost:-)))

Kállay Ildikó képe

Főzzük meg a barnarizst a szokásos módon, öntsük fel rizstejjel, ízesítsük még malátával, reszelt citromhéjjal, ha van, reszelhetünk bele egy kis gyömbért, pici fahéjjal és tegyünk bele bio mazsolát. (Készíthetjük rizslisztből is.) A tetejére rakjunk mandulát, és megszórhatjuk karob, vagy kakaóporral, de megpakolhatjuk idényjellegű gyümölcsökkel is.
Nagyon fini nasi és még egészséges is:-)))

Kállay Ildikó képe

Gyors és fini kaja, ha van készre főtt rizsed a hűtőben. Nekem mindig van:-) A főtt rizst felöntjük rizstejjel, ízesítjük malátával, teszünk bele mazsolát, és felmelegítjük. A tetejét megszórjuk kakaóval, vagy fahéjjal. Meg szoktam még szórni pár szem héj nélküli mandulával:-)))

Lányom nemsokára ünnepli névnapját, és gyümölcsöt kért csak torta helyett. Azért próbáltam készíteni neki valamit. Ez egy sütemény. Boldogult kamasz korában úgy 10 -15éve ez volt az egyetlen dolog amit hajlandó volt megenni, az akkor nyílt Napra bioboltból. Szerencsére a biobolt megvan, a Lányom is szívesen eszik már mindent, de ez a süti már régen nem kapható. (a tulaj készítette) Ma ezt próbáltam legyártani állítólag sikerrel.

Teljes őrlésű tönköny lísztből vízből és pici olajból fülcimpa keménységű tésztát gyúrtam és egy peremes porcelán sütő formába tettem kinyújtva, kicsit elő sütöttem. Ebbe jött a "töltelék" amely egy csomag napraforgó magból, rizsmalátából vízből kis nyílgyökér porból (lehet kukorica keményítővel cserélni)és 2 kanál teljes kiőrlésű lisztből és pici citromléből állt. Összekeverve rásimítottam és megsütöttem, míg a magok szépen barnultak a tetején. Kihülés után felkockáztam és 75% kakaó tartalmú gőz fölött megolvasztott csokiba mártogattam a kockák szélét. (ez utóbbi már a makrobiotikának is a széle, de névnap sincs minden nap:)

Kállay Ildikó képe

Köszi Rincike!
Ez isteni lesz nasinak a rosszab napokra:-)))
Persze csak délután 2-3 körül:-)))
Pusz:
Ildi

margardian képe

Drága Ildikó!
Könyvben mikor olvashatjuk ezt a sok jót?
Gondoltál rá?
Millió puszi az egódnak az egómtól :)))
Margardian

Igaza van Margardian nak.
Sokaknak segítenél vele, mert nagy a szakadék a Kushi könyv és a "magyar" makrobiotikus irodalom között, ráadásul legalább 10 éve nem jelent meg szakácskönyv ebben a témában saját tapasztalatokkal.
Erika

Kállay Ildikó képe

Tündéri vagy Margardian, de látod, a receptjeim nem pontosak. Nem tudom azt mondani, hogy "végy 53 dkg lisztet":-))) Alapozok mindenki főzéstudományára, csak a magyaros dolgokat próbálom makrósítani.
Szóval a lényeg, hogy egy szakácskönyvnek pontosnak kell lennie, nem mondhatom, hogy kb 1 marék búza, vagy liszt:-))) Én pedig a szabadságot szeretem, a főzésnél éppúgy, mint az életben:-))) A leglényegesebb, hogy szabadjára engedd a fantáziádat! Szóval ezek itt ötletek, de változtasson rajta ki-ki a saját ízlése szerint
De talán egyszer egy könyvre is lesz időm:-)
Nagyon köszönöm!
Ildikó

margardian képe

Két könyv is van forgalomban amiről tudok kb: ez a címűk: Bögrés sütemények...
Ne mondd, hogy nem lehet az pl. hogy :

Egy marék makrobiotika ! ... ?....

Ölellek
(Bocs csak szabadjára engedtem a fantáziámat :)
Egy egótlan zseni vagyok :)

Margardian

Kállay Ildikó képe

Szuper egótlan fény vagy az éjszakában:-)))))
Megadom magam:-)))) De tényleg nem gondoltam még ilyesmire, az mellett, hogy jelenleg időm sincs, hogy lehet kiadatni, stb.
Át fogom gondolni, megígérem:-)))
Millió pusz:
Ildikó

Ez a hozzászólás át lett helyezve ide.

Sziasztok!

Úgy látom jók vagytok ebben a témában! Mit tudtok javasolni arra, ha az embernek állandóan tútermelődik a gyomorsav? Van valaki aki tud esetleg ilyen diétáról, hogy mondjuk lúgos kúra vagy nemtudommi.. :)) Az interneten keresgéltem, de senki nem ír receptet konkrétan, csak kábé ha beküldök egy sms-t 250 ft-ért, vagy megrendelem xy könyvét. De Ildikó, tőled nagyon rends, hogy itt a fórumon adsz tanácsot, köszönjük szépen, és ha tudsz nekem válaszolni, akkor köszi:)
Üdv,:Rita

Kállay Ildikó képe

Szia Rita!
A savtúltengésre elsősorban azt javaslom, hogy minden nap egyél meg legalább 1 csésze kölest, kíválóan felszívja a gyomorsavat. ( mosás után kb. 20 perc alatt 2,5 szeres vízben puhára főzöd) Ízesítheted pici sóval, petrezselyemmel, és egyél hozzá nyugodtan bármilyen zöldséget, ők is lúgosítanak. (répa, káposzta, este retek, stb)
Próbáld kerülni a fehér lisztből készült dolgokat, tejet, cukros dolgokat és üdítőket.
Nagyon jó reggelente meginni frissen préselt fehér káposzta levét. ( ha van gyümölcscentrifugád, 2 perc alatt kész 1 csészényi) Ha ezzel nyitod a napot, már sínen vagy:-)))
A napi kajád pedig legjobb ha főtt gabonából és zöldségekből áll. Találsz itt egy pár receptet, ezek mind lúgosítanak!
Sok sikert!
Ildikó

Szemezgetek mindenből, és kipróbálom amit írtál, és ráállok erre az életmódra.
Sajnos néha befigyel egy-egy fél literes fanta, stb... az egyetemen, és tényleg mindíg rosszul vagyok tőle!
Puszi, és köszi a tanácsokat!!

amare képe

Szia Ildikó , és Rita!

nekem is sok gondom volt a gyomorsavammal és már szerettem volna gyorsan lerendezni egyszer- s mindenkorra.
Rámtalált egy olyan egysejtű növény ami 3 nap alatt megoldotta végleg a problémámat.
Én ezt itt szoktam megrendelni:

http://www.wellstar-shop.de/index.php?pid=122399

Kívánok mindenkinek jó lúgosítást.
Gabi

A szervezet nem savasodik el, ha megfelelően emészthető, megfelelő tápanyaggal bíró ételeket teszünk bele. Erről szól a 'Fit for life' ( magyarul nem túl szerencsésen Testkontroll címet kapott), ez inkább együttműködés a szervezetünkkel.
Már nagyon hosszú ideje ( kb. 12 éve ) ennek az elveiből kiindulva, természetesen a saját életemre-lehetőségeimre alkalmazva táplálkozom. Azelőtt rengeteget fájt a gyomrom, azóta semmi problémám vele.

Lehet, hogy tudok segíteni, majd kiderül. Szerintem a gyökerénél fogva kellene kezelni a gyomorsav problémádat. De azért valami kell hozzá: Skype, mikrofon, kamera. Ha érdekel, szólj!
Okina

Bocsi, RitaV-nek írtam.

Áthelyeztem. A megfelelő hozzászólás alján lévő Válasz linkre kattintva tudsz arra választ írni.

Kállay Ildikó képe

A cukkínit félbe vágod, a kikapart belsejét megpirítod egy kis apróra vágott vöröshagymával. Fűszerezed kis tengeri sóval, borsikával, és őrölt köménnyel. Közben felteszel főni 1 csésze kölest 2,5 szeres vízzel, pici sóval, pici vegamixszel. Ha megfőtt a köles, beleteszed a hagymás keveréket, és apróra vágott friss kaprot, egy jó marékkal. Az egészet összekevered 1 pohár joghurttal, és nyomsz bele 4-5 cikk foghagymát. Ezzel a töltelékkel megtöltöd a cukkínit (vagy pici tököt), reszelsz rá növényi sajtot és a sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöd.
Se a cukkínit, se a tököt ne hámozd meg, csak kefével víz alatt, alaposan tisztísd meg!
Jó étvágyat:-)

Kállay Ildikó képe

A már megfőtt kölest (főve kb 2 csészényi) felöntöd rizstejjel, édesíted 1 nagy kanál malátával, reszelsz bele citromhéjat, és mehet bele 1 vaníliás cukor is. Keverjünk hozzá 1/2 zacsi sűtőport, és sűrítsük 1-2 kanál kukoricakeményítővel. A végén tegyünk bele 5-6 szem aszalt szilvát. Az egészet egy szép kerek tálban beteszzük a sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük!

Bócsiné Edit képe

Köszi Ildikó ezt a sok jó receptet !!!
(És most ne figyelj ide Ildi!) Nekem volt szerencsém már élesben Ildikónál megkóstolni, és finomak! Bátran próbáljátok ki, mert Ildikó mindig leteszteli a receptjeit. Az ember kedvet kap ezekhez az egészséges kajákhoz. Üdv. Edit

Kállay Ildikó képe

Drága barátném, örülök, hogy ízlett!
Pusz:
Ildi

Tegnap hallottam egy aranyos "gyerekszáj" mondást!

Kisfiú gyanakodva figyelte anyukája kezdeti lépéseit a reform
táplálkozás világába. Az anyuka türelmesen magyarázgatta, hogy mi mi, és mire jó , és miért jobb mint az addig megszokott
étkek.

A kisfiú hosszan elgondolkodott, majd kibökte:

Nem értem, hogy a felnöttek miért akarnak mindenképpen
egészségesen meghalni!

Kállay Ildikó képe

Szia Zsuzsikus:-)
Nagyon aranyos a történet, de én egészségesen élni szeretnék, nem meghalni:-),De ha már a meghalásnál tartunk, tekintettel az ünnepre, szerintem az is jobb lehet egészségesen:-))))
Puszi:
Ildi

johanna képe

Ez a hozzászólás át lett helyezve ide.

Kállay Ildikó képe

Élesztő nélküli tönkölybúza kenyér
Hozzávalók:
3 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csésze tönköly fehér liszt
½ csésze zabkorpa
½ sütőpor
½ csésze pirított szezámmag
1 pohár joghurt
1 csipet tengeri só
1 csésze forrásvíz

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, kis kenyérsütőformába tesszük, és 1 ¼ óra alatt a sütőben 210 fokon készre sütjük.
Elkészítési idő a sütésen kívül 5 perc (amiben benne van már a búza őrlése is)

Sziasztok.
Saját receptjeim leginkább nyersen készülnek.

-Répafőzelék:
Megreszeljük a sárgarépát, beletesszük a fokhagymát, majd ízesítjük - petrezselyemzöld,zellerlevél,bors -
-majonézt készítünk, összekeverjük a répával.
-Tökfőzelék
Akárcsak a répafőzelék, csupán más ízesítéssel - csombor, kapor,apróra vágott hagyma - Miután gyalultuka tököt, ki kell jól csavarnunk, különben vizes lesz.
- Káposztasaláta:
Friss káposztát apróra vágunk, vagy gyalulunk - hozzáadunk apróra vágott hagymát, egyéb ízesítő fűszert,tetszés szerint, majd juhtúrót és majonézt.
Hihetetlenül tápláló , és a káposzta kozmikus növény :) belülről növekedik.
-Fasírtot készíthetünk , a hús helyett, főtt zöldségből (bármilyen a hüvelyeseken kivül), vagy szójagranulátból,vagy gombából.
Nem vagyok "jártas" az oldalon, nem tudom mennyit írhatok, de mindenképp szeretnék ajálni egy oldalt, ahol bármit megtaláltok: rengeteg recept,tartósítás és sok más.
http://mek.niif.hu/00100/00130/html/index.htm
egy idézet innen:Albert Einstein: "Semmi sem lesz kedvezőbb hatással az emberiség egészségére és túlélési esélyére, mint a vegetárius étkezésre való áttérés."
Hippokratész: "A természet gyógyít, az orvos csak segít ebben. A természet gyógyít, ha hagyjuk. Ha nem vagy képes változtatni az életeden, nincs segítség számodra."

Hiszem szeretni fogjátok ezt az oldalt.
szeretettel,
Gabi

Mihalyela képe

Már inkább a Fényre...!!!
Mihalyela

johanna képe

Köszi GABI!

Kállay Ildikó képe

Eltevések télire

Télen, étkezésünk kiegészítője lehet a nyáron és ősszel eltett befőtt. Ez egy nagyon egyszerű dolog. A zöldségeket és gyümölcsöket víz, cukor és tartósítószer nélkül tesszük el. Az alma, körte, és a szilva tetejére egy ici-pici sót tehetünk. Az eltenni való zöldséget, illetve gyümölcsöt jól megmossuk, megszárítjuk, és tiszta csavaros üvegekbe rakjuk. Ezután a lezárt üvegeket egy nagy edénybe tesszük, amit addig töltünk fel vízzel, hogy az üvegeket félig elfedje. Forrás után 1 órát főzzük. Mindig nagyon érett és egészséges gyümölcsöt használjunk erre a célra!
Azért 1-2 eltevést le is írok, hogy könnyebb legyen a munka

johanna képe

Hűha!Nagyon köszi Ildikó,várom a többit is!
A vödrös savanyúságról,nem tudnál olyant,ahol nem kell tartósítószer?

Kállay Ildikó képe

Szia Johanna!
Nem tudom, milyen vödrös savanyúságra gondolsz.
Írd le, légyszi.

johanna képe

hát,10 és 20 literes vödrökbe szokták elrakni.Mindenféle zöldség mehet bele és egész télen folyamatosan ki is lehet venni,meg bele is lehet tenni.Bár lehet,hogy ez nem megy tartósítószer nélkül,nem tudom?A sárgarépa,tök,uborka,hagyma,karfiol és bármi mehet bele,darabolva.Nagyon praktikus és kényelmes persze,csak bele kell dobálni,mikor fogy ki,ennyi.

Kállay Ildikó képe

Bocsi,
de nem ismerek ilyen receptet. Csak savanyítani szoktam, télen káposztát, nyáron kovi ubit. Ecetet egyáltalán nem használok (kivéve lábos kikenése:-))))
A nyári uborkasalit citrommal szoktam csinálni.
De a neten biztos találsz recepteket, ha rákeresel ilyesmire:-)
Pusz:
Ildi

Barátaimnak megvan, elkérem. Addig is van egy ilyenem:
Savanyú káposzta fej
Tetszés szerinti hordóba:
Kisebb méretű fejes édeskáposzták (közepét-torzsáját jól kiszedni, közepébe sót tenni)

Hordó aljára tenni:
kapor
csombor
vékonyra szeletelt torma
egy birsalma

rátenni a sóval töltött káposzta fejeket, 3 napig állni hagyni, majd a 3 nap után vizzel feltölteni és 3 naponként megforgatni.
Szeptemberben kell csinálni és karácsonyra érik össze.

Ebben van ugyan só, de tartósitó nem kell

Kállay Ildikó képe

Drága Poli!
Köszi ezt a csodás receptet! Meg fogom csinálni:-)

johanna képe

Köszi Poli!Közben rátaláltam,de sajna kellett bele cukor is.HM!De ,ha tudsz valamit még beleférne.Előre is köszi!

Köszönöm szépen.
Bár már túl vagyok mindenem, tele a kamra, anyám teceptjei szerint (szalicillel sajnos), de kiirtam ezeket a recepteket, jövőre már igy próbálkozunk!

Kállay Ildikó képe

Paradicsom eltevése

A paradicsomot jól megmossuk, szárát eltávolítjuk, és gyümölcscentrifugán átengedjük, így megszabadulunk a héjától. Érdemes a hátul megmaradt részt még egyszer átengedni, mert abban is marad még sok lé. Ezután 15 percig főzzük, és tiszta üvegekbe tesszük. Figyeljünk rá, hogy minden üveg tele legyen. Lezárjuk a tetejüket, és egy nagy lábosba tesszük, amit addig töltünk vízzel, hogy az üvegek feléig érjen. Lefedjük, és forrástól számított 1 órán át főzzük. Ha kihűlt, mehetnek a polcokra:-)

Kállay Ildikó képe

Szilvalekvár

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és összeturmixoljuk. Ezután egy nagy lábost (ami sütőbe tehető) kikenünk ecettel, és beletesszük a szilvát.
A 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 3-4 órát hagyjuk főni. Nem kell kavargatni, nem ég le és nem bugyog ki az ecetnek hála! Ha kész, csavaros üvegekbe tesszük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Már mehet is a kamrába a polcra:-)

Mihalyela képe

Szia Ildikó!!!
Kicsit elsijettem a dolgot, tegnap megfőztem a szilvalekvárt :-) De nincs baj, mert van még szilva.
Köszi a receptet
Üdv Mihalyela

suntime képe

Szia!
Sárgabarack lekvárt tettem el idén egy picit, na nem sokat, de már utólag bánom is, hogy nem többet... Én ugyan a hagyományos módon készítettem (tehát forrázás-hámozás-magozás, majd főzés 4 órán át alacsony hőmérsékleten), de cukrot nem tettem bele, és nagyon finom lett így is! Ami azt illeti, finomabb mint a cukros változat.
Ez csak úgy eszembe jutott, hátha még valakinek nem késő eltenni valami lekvárt. Szerintem az egyik legjobb "befektetés" a nyári lekvárfőzés... ;-)

johanna képe

Lekvárt kb.,olyan 25 kg gyümölcsből tettem el,igaz cukorral,hm.Még fogok eltenni,megpróbálom cukor nélkül és úgy,hogy nincs tartósítószer és miután az üvegekbe beletöltöttem,az a lényege,hogy fejjel lefelé kell fordítani.Van,aki évek óta így rakja.
A dzsemeknél sajnos nem tudtam mást,mint fix-et használni,más módját nem ismerem annak,hogyan sűrítsem.
Egyébként minden gyümölcsöt,héjastul összeturmixoltam,hogy csak 1 rottyanásig kelljen főzni és ne órákon keresztül.Nem kényelemből,csak annak tudatában,hogy kevesebbet veszítsen maga a gyümölcs a vitaminjaiból.Vagy ez nem így van?

suntime képe

De igen, vagyis minél kevésbé van agyonfőzve, annál táplálóbb. Viszont az is igaz, hogy főzés közben végbemegy egy "érési" folyamat, s a savanyúbb gyümölcsből is édes lekvárt készíthetünk, cukor nélkül.

A dzsemek készítéséhez használhatsz agar-agart vagy almapektint is (ez utóbbi jobb és olcsóbb, csak nem mindenhol kapni), jobb mint a fix és ugyanazt a hatást éred el.

suntime képe

Almavaj-lekvár
Ez egy rendkívül egyszerű, de annál ízletesebb csemege, ami nem csak egészséges, de nagyon olcsó és persze finom ;-)

Hozzávalók:
- 3kg piros alma (kedvenc almádból, legjobb ha vegyesen teszel bele)
- 3 teáskanál fahéj
- negyed teáskanál (frissen) őrült szegfűszeg
- negyed teáskanál só
- csipet szerecsendió

Az almákat hámozzuk, magtalanítjuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk (reszelhetjük is), s feltesszük főni az összes fűszerrel együtt egy vastag aljú lábosban. Először közepes lángon 1 órát (vagy forrásig) főzzük, majd nagyon alacsony lángra véve, félig nyitott fedő alatt 10 órán át főzzük. A dolog titka az, hogy eltaláljuk azt az alacsony hőfokot, amin nem kell állandóan kevergetni: elegendő fél óránként egyszer megkeverni.
10 óra főzés után tényleg olyan lesz az állaga, mint a vajnak. Színe rozsdabarna, íze és illata pedig... Utánozhatatlan!

Tapasztalataim szerint nagyon ízletes szenvdicsre kenve, de akár süteménybe is tehetjük. Nagyon egészséges is, mert lúgosít, és olyan mézédes csemege, amiben még cukor sincs!

Na, meghoztam a kedveteket? ;-)
Almavajra fel!

Kállay Ildikó képe

Nagyon köszi Suntime!
Feltétlen ki fogom próbálni:-)

Kállay Ildikó képe

Szia Suntime:-)
Megcsináltam ma az első adag almalekvárt, és garantáltan követni fogják a többiek, ahogy érik be az alma, és az időm engedi:-)) Isteni finom lett!
Én sütőben csináltam, így nem kellett kevergetni, nem rotyogott fel, és nem is sült oda! Forrásig 180 fokon volt, utána egész nap 150 fokon! Az állaga pont olyan, ahogy írtad, és mivel savanyú almából csináltam, egyszerre pikáns és édes ízhatás lett az eredmény. Pici üvegekbe tettem, most dunsztban várják a sorsukat:-) Kettőt úgy tettem el, hogy 2 csepp graipfruit mag kivonatot tettem a tetejére, egyet pedig úgy, hogy a celofánok közé szalicilt tettem. Majd beszámolok az eredményről, persze, csak ha megérik a tárolást:-)))

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
Mostantól letölthető a szakácskönyvem pdf formátumban a www.eletkert.hu oldalról.

suntime képe

Szia!
Én már rögtön le is csaptam rá... vagyis csak csaptam volna, mert nem találom a linket hozzá :-(
Lehet hogy csak majd' kiszúrja a szemem? Mindenesetre se a Recepteknél, se sehol nem láttam....

Kállay Ildikó képe

Szia Suntime!
A főoldalon második kockasor, sárga csíkban receptek, az alatta lévő kockában: Receptek az Életkertből letölthető pdf.
Pusz:
Ildi

suntime képe

Ahá! Túl egyértelmű volt, azért nem leltem rá! Most már minden világos :-)))

Hadd mondjam el, hogy a receptkönyved nagyon szép és igényes műnek tartom, biztosan sok munkád fekszik benne!
Kiadtad már, megjelent nyomtatásban?

Kállay Ildikó képe

Szia Suntime!
Igen, megjelent már nyomtatásban és el is fogyott. Nem tervezem újra kiadni, talán egyszer egy bővített kiadást:-) Közben az új alkotásokat azért leírom és lefényképezem:-) Nemsokára fent lesznek ők is, ahogy öcsém ráér:-)
Pusz:
Ildi

Köszönet Neked érte,nagyon nagy örömet okoztál vele.

suntime képe

Nekem legjobban a "Rajta, együk magunkat egészségessé!!!" - felszólítás tetszett :-)))
Biztosan olvastad vagy hallottál Demecs István: Betegre ettük magunkat c. könyvéről :-)

Nagyon értékes összeállítása a recepteknek és hasznos információknak a könyv, amit írtál!
Szerintem megérné újra kiadni, fotókkal színesítve... Biztosan elkapkodnák :-)

Kállay Ildikó képe

Drága Amarant és Suntime!
Örülök, hogy használjátok és örömet okozok vele!
Az újranyomtatást majd akkor, ha lesz legalább még egyszer ennyi recept és lesz pénzem színesben kiadatni:-)))
Nem olvastam Demecs István könyvét, de valljuk be, van némi igaza a címet illetően:-)))

Kállay Ildikó képe
Mihalyela képe

:-))) Mondtam, hogy a fény nagyon, nagyon finom kajcsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
Raktam fel 2 új receptet a blogba: Körtés zöldlé és Cukkínis pástétom
http://eletkert.wordpress.com/
Jó étvágyat, akinek kedve szottyan hozzá :-)

www.eletkert.hu

Kertész Kata képe

Köszönjük neked, testünk ételeinek tündére!

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
2 új, ínycsiklandó, egészséges kajcsi:-)
http://eletkert.wordpress.com/
Innen is elérhető:
http://eletkert.hu
Váljék egész-ség- étek-re:)

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
Gyönyörű és nagyon finom, teljesen nyers ételt készítettem. Vadas mártás karfiolgombóccal.
A mű itt tekinthető meg:-))
http://eletkert.wordpress.com/2010/11/01/vadasmartas-maskepp-fotogenebbe...
Jó étvágyat mindenkinek ezen a csodás novemberi napon:-)

Kállay Ildikó képe

Olyan csodás desszertet csináltam ma, amitől fogyni lehet:
http://eletkert.wordpress.com/2010/11/02/bananfank-csokiontettel/
Lenne, aki szívesen csatlakozna hozzám egy ilyen fogyóhoz? Tudjátok, a cigi után csúnyán felpattant rám 10 kg, amit már nagyon unok és nehezen cipelek:) Úgy döntöttem, nyers kajálással leadom. Együtt utazók jelentkezését várom:)
Pusz:
Ildikó

Kállay Ildikó képe

A mai desszert után tutira megnyaljátok mind a 10 ujjacskátokat:-)))
http://eletkert.wordpress.com/2010/11/04/mogyoros-palacsinta-csokiontett...
Kezdek elkeseredni, hogy senki sem akar velem tartani az egészséges kajáimmal:-(((

VacskAnisha képe

Drága Ildikó! te csak írd a recepeteket nyugodtan. Tök jók, és biztos van, aki el is készíti őket, csak nem biztos, hogy beszédes.
Én nagyon szivesen kipróbálánám, de....- és tudom, ez csak kifogás - a család hogy is mondjam....nem örülne neki...ha most hirtelenjében egy aszalóba szeretnék beruházni....ugye érted....:o(((

Kállay Ildikó képe

Anisha!
Nagyon szépen köszönöm az őszinte választ! Csak olyan kirekesztettnek érzem magam, de biztos, hogy ti is tudjátok, miről beszélek... Mikor annyira más vagy...
Hátha egyszer ebben sem fogunk különbözni! Bízom benne!
Még egyszer nagyon szépen köszi a választ!
Millió pusz neked!

VacskAnisha képe

De hiszen a Kata imádja a receptjeidet! sőt! neki most nagyon jól jönnek ezek. Hisz teljesen át áll ezekre. És hidd el....nem az számít, hogy akik nyomják itt a sódert hányan kóstolják meg. Jóval többen olvasnak. Tudod...én se mindig annak írok...akinek címzem. Inkább az olvasónak. ...
Jelzem...ha egyszer lesz egy egészség központunk....akkor ott a te recipéid alapján fognak főzni. :o))
Egyébként az hogy más vagy....tök természetes...és tök jó. A tapasztalataid gazdagítanak minket. És....hát te nem mondod, hogy aki nem így étkezik az hüle...megmittoménmi....hát csak legyél más! Mi is azok vagyunk mind. A magunk módján.

Nagyöleléééés!

Hát tartanék tartanék.Sajna aszalógépem nekem sem nincsen, de ha nem bánod akkor fogyizom veled szívesen.Igaz inkább privátban beszélném meg mit eszem és mennyit fogyok.Most végig nézem a receptjeid és ami nem lisztes gabonás kipróbálom.Persze még a xillit sem az én pénztárcámnak való.Éppen két napja néztem az árát.Inkább nem eszem édességet.

Kállay Ildikó képe

Szia Rebeka!
Nagyon boldog vagyok, ha velem fogyózol! Írj az e-mailemre, és beszéljünk naponta.
A Xilitet én is úgy használom, hogy 1/2 évig elég. Az édességről egyáltalán nem kell lemondani, mert például a mai palacsinta sem látott semmilyen édesítőt, mégis méz édes. Ezt köszönheti az almának és a banánnak:-) Amúgy datolyával szoktam édesíteni a nyers sütiket. E-mail címem: ildiko kukac eletkert pont hu
Aszalógépet meg ha jól láttam már 6 000Ft-ért is lehet kapni, de természetesen nem kell beruházni. Ha valaki a közelemben lakik, írtam a blogban is, hogy be lehet jelentkezni ebédre! Azért az sem rossz, ugye?
Várom a leveledet!
Millió pusz!

Mostanság honnan szerzed be az alapanyagokat?

Kállay Ildikó képe

A kertemből:-))))
Azt az 1-2 dolgot 1/2 évente a bioboltból, egyébként a helyi piacról vásárolok. Itt nincs semmi extra úgy, mint a makrobiotikánál. Ez egyszerű nyers kaja, amiből művészi képet és ízt szeretek csinálni:-)

VacskAnisha képe

Nem tudom Ildi, emlékszel e, meséltem neked régebben egy barátomról, aki nyerset eszik. A kenyere aszalt búzacsírából készül...meg ilyenek. Ha gondolod, megadom a mail címét...., hogy össze tudjatok dolgozni...recept csere ügyben.

Kállay Ildikó képe

IGEN, IGEN, IGEN!!!!!!!!!
Várom a címét!!!
Kösziiiiiiiiiiiiiiiiii
Pusz

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
Mostantól lehet rendelni tőlem mindenféle aszalványt, pl. tortaalapot, palacsintaalapot, krékert, nyers kenyeret, zöldség chipszet, stb.
Úgy gondoltam, hátha van olyan, aki szeretne egészségesen élni, de vagy ideje nincs megcsinálni a kajákat, vagy nincs meg a megfelelő konyhafelszerelése, stb.
Úgy gondoltam, ez ne legyen akadály pl. egy egészséges karácsonyhoz, vagy fogyókúrához
Nagykáta környékén házhoz is viszek minden rendelést, messzebbre postázni tudom.
Olvassátok el a felhívást a blogban:
http://eletkert.wordpress.com/2010/11/05/rendelheto-aszalvanyok/

Kállay Ildikó képe

És a mai ebéd:
Cukkínipörkölt fokhagymás csicsókametélttel:

A képet nagyon jól ki tudjátok nagyítani itt: http://eletkert.wordpress.com/2010/11/06/cukkiniporkolt-fokhagymas-csics...
1 kattintás kinagyítódik és még utána is lehet nagyítgatni a képre kattintva Kacsint
Recept természetesen alatta megtalálható :)
Felséges jó étvágyat :)

margardian képe

Szuper!
Anna szokott csicsókát termeszteni, biztos kipróbálja!

VacskAnisha képe

meg cukkinit is. Azt mondjuk tényleg szoktam, a csicsóka most van először.
És...ezt nyersen eszed Ildi? Jól néz ki...tényleg....de asszem a férjem le esnek a székről, ha elé tenném. ....Viszont én ki próbálnám....de kéne egy kis lelkesítés.
Milyen íze van a nyers csicsókának? Mint a nyers krumplinak? Mert főve azt mondják olyan. Még nem csináltam semmit belőle....bevallom....

Kállay Ildikó képe

Szia Anisha!
Régen ettem csicsókát főve....megettem, mert azt mondták egészséges. Nem voltam elragadtatva tőle, szerintem köszönő viszonyban sincs a krumplival. Más kategória. Most már tudom, hogy főzéssel el van cseszve:-)))
De nyersen!!!! Isteni finom!!! Édes! Csak reszelj le egyet és kóstold meg! Még véletlenül sem hasonlít az íze a krumplihoz!
Szeretném, ha leírnád a véleményedet, ha egy falatot kóstoltál belőle:-)))
Szerintem oda leszel és vissza, annyira fini:-)
Írd meg, nagyon kíváncsi vagyok!!!
Pusz

VacskAnisha képe

JÓ!
Ma ki fogom próbálni.

VacskAnisha képe

Megkóstoltam. Én is, meg a lányom is. Nyersen is, és mivel krumplit sütöttem....sülve is.
Hát...azt kell mondjam, jövőre nem lesz csicsókánk...hacsak nem lelek egy olyan receptet, ami izlik is a családnak. ...hát...nem vagyunk egy reform táplálkozók.....:o(

Kállay Ildikó képe

Mennyi csicsókád van? Ha kifizetem elpostázod nekem? Ezt is homokban kell elrakni télire?

VacskAnisha képe

Egy vödörrel.
Az nem egy mennyiség. Viszont, ha kéred, akkor küldök neked, hogy legyen vetni való jövőre.
Gondolom ezt is lehet homokba, de azt mondják jobb megenni minél hamarabb. Nézz után inkább, én nem vagyok se egy nagy kertész, ezt sem én találtam ki, legyen.

Szia VacskaAnisha!

Bocsi, hogy bele kotnyeleskedek. Én a csicsókát levesnek, fasírtnak, és pogácsának szoktam elkészíteni, de ettem már savanyítva is. Nagyon finomak, főleg a pogácsa bár én nem vagyok reform konyhás.

Üdv: Teri

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
Készítettem egy kis karácsonyi bonbon előzetes, csemegézzetek:-)
http://eletkert.wordpress.com/2010/11/11/bonbon/#more-334

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
Ma olyan Raffaellókat csináltam, amik nemcsak nagyon finomak, de egészségesek és fogyasztanak is!
http://eletkert.wordpress.com/2010/11/15/raffaello/
Csak onnan tudod megkülönböztetni az eredetitől, hogy sokkal finomabb:-)

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!

Örömmel tudatom veletek, hogy beindulnak az ételkészítő tanfolyamok Nagykátán.

Az első: makrobiotikus alap főzőtanfolyam, most szombaton 10-kor lesz Nagykátán, az Alpári utca 8-ban. Most a gyógyító ételekről fogunk beszélni, ezekből együtt elkészítünk párat és meg is lehet enni.

A második tanfolyam ugyanott december 4-én szombaton, 10-kor lesz, az enzimtáplálkozás alapjairól. Itt is elmondom az alapokat és együtt fogunk gyönyörű és egészséges ételeket készíteni és enni.
A tanfolyamok kb 2-ig tartanak, és 5 000Ft/ fő az áruk.

Jelentkezni lehet nálam: + 36 30 436 7906
vagy az ildiko kukac eletkert pont hu e-mail címen.

Kállay Ildikó képe
Kertész Kata képe

Köszönök neked mindent!
Csodásak a receptjeid!
Teljesen átálltam a makrobiotikus táplálkozásra, jól érzem magam, fokozatosan eltűnik a súlyfeleslegem, megszépült a bőröm,szóval ez szuper!
Sajnos éttermet nem találtam, szívesen főzögetek, de jó lenne néha úriasszony játszani!
Ölelés!

VacskAnisha képe

Hát...az az étterem, ahol Ildi a főszakács (de legalábbis a hangadó, ahol az ő receptjei alapján főznek) ...már meg van álmodva....mondjuk...egy egész shaumbra központ is köré....
Eddig jutottunk...

Kállay Ildikó képe

És ez így van Anisha!!!!
Álmodjátok ti is, hátha előbb meglesz!!! Már tényleg csak egy ici-picin múlik.....
Most már mindenkinek itt is felajánlom, aki legalább 8,5 milláért eladja a házamat, 300000Ft jutalékot kap tőlem! ( 3 hete értékelték fel AXA-s értékbecslők 10,5-re)
Itt meg lehet nézni előzetesen: http://eletkert.hu/Lapok/aktualis/haz.htm
Ha eladtam, azonnal meglesz a várva várt étterem, nem is akármilyen helyen:-)
Addig Tápiószelére lehet jönni ebédelni!
Millió pusz nektek:
Ildi

A legjobb idoben a legjobb helyen vagyok! Raadasul nagyon sok informaciokban lubickolhatok itt koztetek!
Koszonom , hogy vagytok.
Nagy oleles
Aniko :)

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
Ezt hozta nektek a Télapóm:-))
http://eletkert.wordpress.com/2010/12/05/madartej/
És ahogy Kryon mondaná, ne feledjétek: nem minden az, aminek látszik:-))))
További csodás, napsütötte vasárnapot!

Kállay Ildikó képe
Kállay Ildikó képe

Ezzel a kis karácsonyi összeállítással kívánok nektek áldott, békés, szeretettel teli, boldog karácsonyt!
http://eletkert.wordpress.com/2010/12/24/afonyaval-toltott-marcipangolyo...

VacskAnisha képe

GYönyörűűű Ildikó, biztos ennyire finomak is.

Hát....a kutya valóban nem szereti az ilyesmit.....

Kállay Ildikó képe

Hát nem mondhatnám, hogy odavannak érte:-)))) Azt szokták csinálni, hogy mindig megszagolják mit eszem, és éppen csak nem fintorognak, de az van az arcukon, hogy rendben, ezt edd csak meg te:-))) De ezekből még én is csak keveset eszem, ajándékok lesznek:-) Csak a fénykép kedvéért csináltam belőlük kis karácsonyfát, amúgy mennek mindjárt a dobozaikba:-)))

VacskAnisha képe

De jóóó!

Áldott Kerecsent Nektek! :o)))

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
A karácsonyi maradékot hasznosítva, olyan sushi receptet tettem fel nektek, ami megfelel a makrobiotikusoknak és a nyers evőknek is hellyel-közzel:-)))
http://eletkert.wordpress.com/2010/12/28/sushi/
Jó étvágyat!

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
A 25-i gesztenyés beiglit csak most tettem fel:-))
http://eletkert.wordpress.com/2010/12/29/gesztenyes-beigli/
Jó étvágyat:-)

Kállay Ildikó képe

Sok pénzt hozó lencsét készítettem nektek az Új Évre! Ki ne hagyjátok:-)))
http://eletkert.wordpress.com/2010/12/31/ujevi-lencsefozelek-sargaborsos...
BUÉK!!!!

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
Az Életkert weboldalam címe megváltozott annyiban, hogy nincs már előtte a www.
Egyszerűen http://eletkert.hu
Pusz:
Ildi

Kállay Ildikó képe

Ma megsütöttem nektek a jövő kenyerét:-)))
http://eletkert.wordpress.com/2011/01/07/csiraztatott-tonkolykenyer/

Jó étvágyat:-)))

VacskAnisha képe

Hűűűhe!
No...ez aztán tényleg egészséges lehet.
Azon azért elgondolkoztam, hogy mennyire jön ki kilója ennek a kenyérnek. Az egész napos sütő fogyasztásávall együtt.

Kállay Ildikó képe

Nem kell ennek olyan drágának lennie, ha rákészülünk még az indiánnyárban.
25kg bio tönkölybúzát lehet venni 5000Ft-ért, ha elmész érte a gazdához. Hogy csíráztasd, az nem kerül semmibe, és utána jó esetben a napon megaszalhatod. Sajnos, ezt a nyáron még nem ismertem, de sejted, hogy jövő télre már csak csíráztatott tönköly lesz a kamrámban:-))))
Egyébként nagyon finom!!!

VacskAnisha képe

Értem, és ez jól hangzik, még ha a többi alapanyaggal sem vagyok köszönőviszonyba se.
Tudod...szerintem az a legnehezebb, hogy hogy fogjon neki az ember...mit hol keressen...
Na...hát ez most nem azt jelenti, hogy átállnék erre a táplálékra. Nem...ezzel nekem most nincs dolgom. De...ha akarnék, akkor biztos jó hasznát venném, egy kisokosnak, ami a hol-mi kérdésekre ad választ. Mit szólsz?

Kállay Ildikó képe

El nem tudom képzelni, milyen különlegességet találtál ebben a receptben, amit nem tudod, hol lehet beszerezni???
Vagy félreértelek? Mást kérdeztél?? Szívesen segítek, csak, mondd meg, mi az az alapanyag, amit nem találsz.
Pusziiiii

Kállay Ildikó képe

Ma 3 fogást is raktam fel, de csak azért, mert azt terveztem, hogy egész nap nem csinálok semmit:-))))
Ebből is látszik, hogy mennyire élvezem ha van rá időm, és azt csinálhatok, amit csak akarok:-)))
http://eletkert.wordpress.com/2011/01/09/tonkolygomboc-pikans-karalabema...
http://eletkert.wordpress.com/2011/01/09/sargarepafelfujt/
http://eletkert.wordpress.com/2011/01/09/piritott-arpatea/
Nektek is csodás vasárnapot és egészséges jó étvágyat kívánok:-)

Kállay Ildikó képe
Kállay Ildikó képe

Margának és nekem a legboldogabb szülinapot!!!!!!!!!!
Azért ez nem semmi nap, energiák szempontjából sem:-)))
Mindenki a vendégem egy szelet tortára:-)
http://eletkert.wordpress.com/2011/01/11/almatorta-az-50-szulinapomra/

VacskAnisha képe

Tudom, nem vág a témába...de...had adjak neked ajándékot...erre a napra, erről a napról:

http://www.dragonsystem.hu/fenyegyseg/index.php?option=com_content&view=...

Kállay Ildikó képe

Nagyon szépen köszi Anisha!

Kertész Kata képe

Drága Ildikó!

Nagyon Boldog születésnapot neked!
Táncoljanak veled az elemek!
Nevessenek az angyalok veled!
Szívedben szeretet fények játszanak!
Ma a virágok neked nyíljanak!
Áldásos legyen minden napod!
Legyen vidám gondolatod!

Ölellek!!!!

Kertész Kata képe

Drága Ildikó!

Nagyon Boldog születésnapot neked!
Táncoljanak veled az elemek!
Nevessenek az angyalok veled!
Szívedben szeretet fények játszanak!
Ma a virágok neked nyíljanak!
Áldásos legyen minden napod!
Legyen vidám gondolatod!

Ölellek!!!!

Kállay Ildikó képe

Nagyon szépen köszi Kata!!!!

Tegnap láttam, hogy teljesen egy napon ünneplünk nagy kedvencemmel, Eszenyi Enikővel is!
Neki is boldog ötvenediket:-))))

margardian képe

Most olvasom, nagyon sok boldogságot, neked is Ildikö!
We are the Champion ! ( nem gomba :)))
Kristály meg asszem holnap ünnepel, neki is BÉKE : Boldog Életet Kivánok Ezennel

Kállay Ildikó képe

Ezzel a 2 nagyon finom töltött almával kívánok Kristálynak is boldog szülinapot! Olyan igazi új energiásat, ilyen igazi új energiás finomsággal:-)))
http://eletkert.wordpress.com/2011/01/14/toltott-alma/

Kállay Ildikó képe
Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
Igazi makrobiotikus finomságot készítettem ma:
http://eletkert.wordpress.com/2011/02/01/rizsgolyok-nori-kontosben/
Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

Belépve a választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.