Táplálkozás

István képe
Kategória:

Ha valaki ezek után alkoholista lesz, kérem ne rám hivatkozzon.
A mértékletesség a levélben is le van írva.

Örök szeretettel: Kristóff Zoltán.

Két európai országban már receptre kapható a sör:
aki Lengyelországban és Csehországban vesekő betegségben
szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti! Ugyan itthon
erre még várnunk kell, de lássuk, vajon tényleg vannak-e
jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a
sör, bor és pálinka.Hosszas kutatások
végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm
alkoholfogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a
páciensek életét, azokhoz képest, akik egyáltalán nem
ittak. A sör és a bor az immunrendszer működésére jótékony
hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- és antioxidáns
tartalma vírusfertőzések ellen is védelmet
nyújt.Rendszeres, mérsékelt sör és borfogyasztás
gátolja az artériákban a véralvadék és a lerakódások
kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50%-kal
csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas
LDL koleszterint és jó hatású a
vérkeringésre. Hangsúlyozni kell, hogy
valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek fel a pozitív
hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul
ártalmas! A tanulmányok
kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és
ásványi anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt
növelik a szervezet elektrolit tartalmát, az enzim
aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést, az izom és
anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a
vértestek képződését.Ismertté vált, hogy 1 liter
sörben ugyanannyi antioxidáns van, mint 4-5
adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekő rizikót
40%-kal csökkenti. Egy milánói orvos-csoport a
sörfogyasztást a leggazdaságosabb vesekő
megelőzési módszerként javasolja. Egy átlagos sör kevesebb,
mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os
alkoholtartalom mellett, így a mértékletes fogyasztása nem
hizlal. Kísérletek kimutatták, hogy az árpa csírázása és
malátává történő átalakulása során nagyon sok
vitamin keletkezik. Különösen jelentősek a B1, B2, B3, B6,
és H mind jelen vannak,valamint az ásványi anyagok a Cu,
Fe, Zn, Ph, és a Mg.Néhány sörfajtában a Folat (B9)
olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100g brokkoliban,
vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló
növény évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi
megfigyelések is azt bizonyítják, hogy a komlót a szoptató
anyák is használták az anyatej mennyiségének növelésére,
valamint az érzékeny csecsemők nyugtatására az anyatejen
keresztül. A komló megtalálható tabletta formában és
különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és
emésztést elősegítő hatása van.Vörösbor fogyasztása
kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés
kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb.
15%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját. A borban lévő
anyagok csökkentik az inzulin rezisztenciát,
kedvező hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a
pulzust és a szívet jó energetikai állapotba hozzák.
Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható máj- és
idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.A
pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél
kupica, illetve az étkezések előtti, aperitifként való
fogyasztása terjedt el, mely nem túl kedvező élettani
szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka,
bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a
gyomorra.A tömény italok fogyasztásának ideális ideje
étkezés után van. Ekkor felszívódásuk, hatásuk mértéke
csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést serkentő
szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a
pálinka megfázás esetén is jól jöhet.Népi
gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák
különféle formáit és a mézes pálinkát javasolják. A
pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás
pálinka valóságos varázsszer.Az alkoholok ételek
melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind
a vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a
káros vegyületek megjelenését 90 százalékban
megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag kifejlődését a
sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint
a vörösbor hat órai pácolás végére! A kutatók úgy
gondolják, hogy a sörben és a borban lévő természetes
cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó molekulák
kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem
alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve,
hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz.
Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egykis
sör. Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő. A sört
a fodrászatban is előszeretettel használják a haj
formázására és ápolására. B6 és B2 vitamin tartalmának
köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.A
különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a
világos sör kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a
hajszálakat is jól be kell dörzsölni, majd 15 perc után bő
vízzel leöblíteni. Ui.: Arról nem szól a fáma, hogyha
mindhárom alkoholformát alkalmazzuk akkor a hatások
erősítik vagy rontják egymást. Ezt mindenkinek saját
magának kell kipróbálni !A túlvilágról ez
láthatatlan, hát olvasd el még itt ! Vajon
tudatosan mérgezik a népet?

Egy idős bácsi
véleménye:
Kábítják csak a népet!
Én benyomok délelőtt 4 azaz négy rosé
kisfröccsöt,du ugyanebből 5-öt,
hogy jól aludjak, a vizet saját ásott kutamból iszom 1969
óta gyerekeimmel együtt.A nyaralómba sem engedek be
klóros szennyvizet ott is saját ásott kútból merítem. 78
éves vagyok a gyerekeim 42 és 38 évesek.Disznózsíros
birkapörkölt. Csülkös velős pacal ami belefér. A doktornő
meg nyaljon sót. Nagyapám parasztkolbászon, szalonnán élt 92
évet. Apám úgyszintén 86 évet anyám 84 évet ezt kapd ki
doki néni.Ne meséljetek baromságot. Disznózsír és házi
víz. Különben mentek a lecsóba.Egy doktornő írta hozzá
ezt a megjegyzést: Úgy vélem , amit ebben
a email-ben leírtak , sajnos megállja a helyét.Rajtam ne
múljon , hogy minél többen legalább
elolvassák. ÉRDEMES! Volt egy nagyon érdekes
beszélgetés február 22-én a Hír Tv-ben, Dr. Csáky István
professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett
Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről. Ugyanis, több mint egy éve
már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt
sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3-4-en
halnak meg sportpályán szívelégtelenségben Mivel
a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak,
elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban..
Egyetlen ilyen volt: az étrendjükben a szója! Arányos
mennyiségű SZÓJA (nem mellékesen) 4-5-ször annyi női nemi
hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz,
mint 1 db antibébi tabletta. Ez férfiakra nézve még
veszélyesebb, mint a nőkre! Ezek után, amerikai kutatók
elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30minta és 30
kontrollállat). A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL
etettek- MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A
kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen
problémát nem mutatott.A professzor összerakta az
információkat, és javasolja, vizsgálják a sportolókat
étrendjük vonatkozásában is. A végén, csak mint
érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések
óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan
egybeesik a SZÓJA fogyasztásának
általánossá válásával.Múltkor körbement egy
nagyon jó cikk a margarinról, mint
mesterséges élelmiszerről
(kőolajszármazék). Itt ez a szója, mely szintén
az élelmiszeripar találmánya.Miből lehet olcsón,
nagy tömegben élelmiszert előállítani? Hát
kőolajból, gombamód szaporodó szójababból... Főleg, ha még
génkezelik is, az már abszolút katasztrófa. A
Greenpeace-esek egy áruházban egy csomó konzervet ragasztottak
tele figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt
szóját tartalmaz. Persze kiverték őket onnan és az érintett
gyártó mindent tagad. Nahát! Miért nem csodálkozom én
ezen...Szóval ne egyetek szóját, használjatok margarin
helyett vajat! Egy neurológus orvos azt is mondta, hogy
ez a levél, ha eljut legalább 100 címre, szinte biztos,
hogy legalább egy életet megment. Én is beálltam asorba,
hogy eljusson 100 emberhez. Köszönöm, hogy elolvastad.
RemélemTe is továbbítod!