CSÍRÁK....CSÍRÁZTATÁS....

lemayar képe
Kategória:

Néhány szó a TÁPLÁLKOZÁSRÓL:

Nem tudhatom, ki hogyan étkezik.... De ezerszeres hála és köszönet, mikor rátaláltam a CSÍRÁKRA, a CSÍRÁZTATÁSRA. Tudjuk, egy újszülöttnek minden vicc új. Nekem új volt a CSÍRA, úgy egy éve. Azóta élek vele, és imádom!!! Zsenge, finom, és éltető! Vegyszermentes, bio..Én csinálom a Nap segítségével, érlelem...Eszem retket, lucernát, vörösherét, lóherét....Mindent, mi zsenge, mi ehető! Lelegelném a közeli rétet, ha lenne itt, a közelemben!....
A búza túl érdes, szálkás, kemény...Azt salátákba nyesem, vágom, keverem...Mindent kedvem szerint fűszerezek...Szóval aki még nem ismeri, nem eszi, próbálja ki! Fehérje-pótló, húsok helyett kiváló a hatása...Keressen rá, és csodára lel!

Íme itt egy kis segítség, de ha nem elég kérdezz, és ha tudok, válaszolok, segítek.
Szeretettel, Lemayar....

http://drimmun.com/csiraztatas/index.php

Kállay Ildikó képe

Szia Zsóka!
Örülök, hogy szóltál a csírák érdekében! Bizony, épp most van itt az ideje! Mert ha tényleg a természettel szeretnénk élni, akkor a csírát tavasszal esszük, amikor a természetben is előjön, és leginkább reggel, délelőtt, mert ez a napszak felel meg a tavasznak.
A csírákat mindenkinek csak ajánlani tudom én is, mert minden benne van, amire egy kifejlődő magocskának szüksége van. Nem csak az anyagi, hanem a magasrendű éteri tudás is. És a növényeknek itt van a legnagyobb szerepük, nem az a legfontosabb, hogy anyagi szinten mit tartalmaznak, hanem az éter....
Jó étvágyat ezen a csodás tavaszi napon:-)

Angelios képe

De jó, én is éppen ezen gondolkodtam , vettem is sokféle magot és csíráztattam is, némelyik kicsit csípős izű, de vajas kenyérrel vagy salátában naon fínom. Lenne még egy kérdésem a magvak evésével kapcsolatban mi a véleményetek? Mert ellentétes véleményekről olvastam ezzel kapcsolatban én például eszem sok lenmagot meg szezámmagot, tökmagot. Viszont éppen az előbb olvastam, nem is olyan biztos, hogy mindez jó, bár én jónak tartom.:)))
Nos a véleményetekre lennék kíváncsi. Köszke és szép napot.

Kállay Ildikó képe

Szia Angelios!
Szerintem egyél annyit a kedvenc magocskáidból, amennyi jól esik:-) Az nem árthat meg! Csupa jó dolgot tartalmaznak, és érdekességként említeném, hogy mind a három erősen yang természetű. Biztosan szükséged van a férfias energiaminőségre, amit képviselnek és átadnak neked:-) Fizikai szinten viszont mindhárom magocska sok fitoösztrogént tartalmaz, tehát teljesen kiegyensúlyozza a férfias és nőies energiákat:-)
Szóval, jó étvágyat hozzájuk, érted vannak itt:-)
Pusz:
Ildikó

Sziasztok!

Én is szeretem a csírákat, habár bioboltba veszem. Szeretném
ajánlani nektek a medvehagymát, már lehet frissen kapni a
bioboltokban. Alkalmas a szervezet tavaszi salaktalanítására,
kedvezően hat a gyomorra és vértisztító.
a legjobbakat, Vera

Kállay Ildikó képe

Akkor ez a recept ide kívánkozik:
Medvehagymás ropogós
Hozzávalók:

½kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15dkg fehér tönkölyliszt
1 teáskanál tengeri só
1 kis csokor medvehagyma
2 tk. egész kömény
10 dkg pálmavaj
1 bio élesztő
½ csésze víz
½ pohár joghurt
10 dkg növényi sajt a tetejére

Megolvasztjuk a pálmavajat, közben összedolgozzuk a hozzávalókat úgy, hogy először a szárazakat jól elkeverjük, utána jöhet a hagyma, joghurt és a víz. Jól nyújtható tésztát kapunk, ami akkor lesz jó, mikor teljesen elválik az edény falától. 3 részre osztjuk és nagyon vékonyra nyújtjuk. Az első adagot betesszük a szilikonnal borított tepsibe, és ott vágjuk szét. Végül a tetejét meghintjük a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 240 fokon 15-20 perc alatt ropogósra sül. Kekszes dobozban tároljuk, hogy megőrizze a frissességét.

Jó étvágyat:-)

Köszi Ildikó, tündér vagy.
Ja, ajánlatos nyersen fogyasztani.

Kállay Ildikó képe

Bizony,
nyersen a legjobb! Szendvicshez, leves tetejére, gabona tetejére, bármilyen ételhez, ami elbírja a fokhagymás ízt, hozzá lehet tenni, de tényleg csak akkor, ha már elkészült, és nem főzzük tovább!! Imádom a medvehagymást, isteni:-)))

johanna képe

Tényleg nagyon finom és telis-tele van az erdő vele......hála mára már én is felismerem a leveléről.
:))

Kállay Ildikó képe

Ügyes vagy!
Nagyon kell vigyázni vele, mert nagyon hasonlít a levele a gyöngyvirágéhoz, ami mérgező!!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

Belépve a választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.