Tavaszi tisztulás,...savtalanítsunk K. Tepperweinnel !

amarana képe
Kategória:

Tepperwein leír egy báziskeveréket, amit patikában mindenki el tud készíttetni. Ebből fél kiló 900 forintba kerül, és ha a reggeli pH érték mérés bárkinél 5-ös értéket mutat, azonnal fel is lehet oldani belőle egy teáskanálnyit egy pohár vízben és éhgyomorra meginni. A recept a következő:

Natrium phosphoricum 10, 0
Kalium bicarbonicum 10, 0
Calcium carbonicum 100, 0
Natrium bicarbonicum 80, 0
Magnesium carbonicum 50, 0

ez a bázikus por, a patikába leadod az összetevőket és ebből egy negyed kilót kavarnak. Ahol én vettem 250 gr. már készen volt csomagolva, ismerik !!
Használta-e valaki közületek?? milyen tapasztalatok vannak???

Köszi Ama :)

Kállay Ildikó képe

Köszi Amarana,
ez a lehető legjobbkor jött. Épp savtalanítok, mert a böjt óta, és mióta nem kávézom, nem cigizem, folyamatosan sok a gyomorsavam is... Biztos oldódnak ki dolgok, amiket közömbösíteni kell.
Millió puszi érte, már megyek is a patikába!
Ildi

Kállay Ildikó képe

Ama!
Hétfőre csinálják meg nekem a patikában. Milyen adagokban kell szedni? Csak reggel kell azt a teáskanálnyit, vagy többször 1 nap?
Köszi:
Ildi

amarana képe

Ildikó, gratulálok hogy leszoktál !!!!........ a savassággal kapcsolatosan, kicsit nézd át az alábbi oldalt, mert gondolom sok gabonafélét eszel. Én 2 hónapja nem eszem semmilyen szénhidrátot, fogytam és sokkal könnyebben érzem magam, izületi fájdalmak megszüntek !!
Szív és érrendszeri, autoimmun, rák , allergia, stb betegségek melegágya ! A szervezetünk nem úgy működik amire lett tervezve!! Az ösztöne belett csapva a kultúrája által !

Paleolit táplálkozás-ról amihez az ember hozzászokott, .....de a népesség robbanás következtében kikellett találni egy olyan módszert amivel nagy mennyiségű tárolható élelmiszert kapnak!!

A GABONA az, amihez nem tudott alkalmazkodni az emberi szervezet, a 80-as években kezdét vizsgálni a gabona alapú táplálkozást, mivel a hasnyálmirigyet nagyon megdolgozza a gyorsan felszabaduló inzulin!!!!!!

Az oldalon http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-taplalkozas.htm baloldalt bordó mezőben a könyvek alatt megnyíló fülön almenük nyílnak meg, ahol a sikertörténetek is olvashatóak, még orvosok részéről is !!

http://szendigabor.freeblog.hu/archives/2010/01/26/A_paleo_es_a_betegseg...

-ben pedig azok írnak akik már egy ideje így táplálkoznak és recept , tapasztalatok cseréje folyik, sok pozitív visszajelzéssel.:))))))))))))))))))) Van olyan is aki teljesen vegaként állt át erre ! Ha kell a receptgyüjtemény átküldöm.

Hanganyag :

http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleo20091214.mp3

Kállay Ildikó képe

Ama!
Ez a paleo táplálkozás nálam sosem fog bejönni, legalább annyira tűnik jónak, mint a káliumozott só, amit ha feldobunk a diszkóban, még világít is! Csak annyit tudok mondani hozzá, hogy gabona nélkül nincs élet, hús nélkül minőségi élet van. Amit itt a gabona káros hatásairól írt Gábor, az teljesen megállja a helyét az értékétől megfosztott, lenyúzott, agyonra feldolgozott gabonákra. De a teljes gabonaszemekre mindenkinek szüksége van. Nélkülük nem vagy leföldelve, nincs tiszta földi és égi energiád. Nem akarok itt ebbe jobban belemenni, ha jó neked csináld. De tutira lefogysz és makk egészséges is leszel mindenféle külön vitamin és egyéb készítmények nélkül, ha gabonát eszel, zöldséget és gyümölcsöt. Persze, teljes, nem káliumozott földben termesztett, szeretetben felnevelt növényekről beszélek, akik hordozzák az univerzum és Gaia tudását is.

VacskAnisha képe

Leszögezem előre, hogy én húst is, és kenyeret is eszek módjával. És fogok is.

Mégis, most megkérdezem, hogy biztos, hogy a gabona benne van az eredendő táplálékainkban? Fogalmam sincs, tényleg kérdezem. Mindenevő fogazatunk van, tehát...miért ne...csak...valahogy én túl keménynek tartom a gabona szemeket...hát...lehet ez meg az én finnyásságom...:o)))
Mégis, David, az inunaki fiú is azt mondta, hogy nem jó kenyeret enni.

Aztán meg....a mi gyönyörű nyelvünk a búzá életnek nevezi.....az sem lehet véletlen....

asszem nem tudom eldönteni...:o))

Bárcsak már ott tartanánk, hogy mindenki szeretetben felnevelt növényekret tudnánk fogyasztani, akik hordozzák az univerzum és Gaia tudását is. Addig a nagy többségnek marad az a módszer, amit Kryon ajánlott. Áldjuk meg az ételt. Emeljük a rezgésszámát. És mondjuk, hogy nem tud ártani nekünk.

margardian képe

Azért térek vissza erre a témára és szólok most hozzá, mert szeretném ha arra is gondolnátok, hogy nem csak az ételek amik miatt savasodik valaki. Aza fizikai szinten megjelenő rész már . De több oka van , a mentális , és az érzelmi okok is.. Lásd

"... A félelem és a fájdalom savat hoznak létre a testedben, a félelem és a fájdalom neheztelést és haragot szülnek, mert legbelsőbb éned kezdi megbántottnak és dühösnek érezni magát, mert nem adsz neki hangot, mert elhallgattattad, és elnyomtad, mert az egó személyiséged nem akart elengedni "

A tegnap szintfelmérésem végett újra végigcsinált 27 kulcs és 54 kundalini csakra anyagából idéztem.Én ebben hiszek, és a szellemem is tudatta velem. 10 zsák számra is eheted azokat a táplálékokat amiket ajánlanak, az csak átmeneti változást hoz. És persze újra és újra végig kell menni a tisztitókúrán. Meg böjtökön.)

Hogy a fizikaiban is egyensúly legyen elötte nem árt a fejecskékben és az érzelmekben rendet tenni. Ezért ajánlottam azokat az önvizsgálatokat Tavaszi nagygenerálás címén, szeretettel mindenkinek.

Szép napot nektek .

Kállay Ildikó képe

Teljesen igazad van Mariann, a negatív érzelmek mind savakat gerjesztenek a szervezetben. Természetesen, nem csak a rossz kaja mérgez savakkal és minden egyébbel, hanem pl. a szmogos levegő, a cigi, (ami szintén nikotin sav) az, hogy nem lélegzünk mélyeket, így a széndioxid (sav) visszamarad a szervezetünkben és sorolhatnám. A böjttel nem csak ezek, hanem a rég elnyomott érzelmek és ezek által generált mérgek is kiürülnek.
Azért érdemes évente négyszer egy jó kis böjt, ami testnek és léleknek a gyógyszere:-)

margardian képe

Igen Ildikó, ,tökéletesen igaz. Örülök, hogy érzed, hogy csak kiegészíteni szándékoztam.
nekem van egy másik tapasztalatom, hogy ha mindig mértékletesen eszek, akkor meg tud birkózni :) a szervezetem avval is ami ugye tartalmaz minden félét.

VacskAnisha képe

Most esett le, hogy milyne kulcsos mediről beszéltek! Hűűha! ezt annak idején 21 napon keresztül csináltam. 08 január vége felé lehetett? (na...lebuktam...hogy most rá se néztem....:oDD) hát izé....emlkezni csak az érzésre emlészem, ahogy a gerinc két oldalán a kundalíni csakrák felvillannak....én így életem meg....
Erre szoktam azt mondani...hogy nem nagyon szoktam tudni megmondani, hogy milyen változás minek a hatására indult el bennem....de hogy hatnak a dolgok...azt tuti, és...lám....előbb utóbb helyre kerülnek a dolgok....
Köszi Marga! :ox

treka képe

Köszi, hogy felhívtad a figyelmünket
Akit érdekel:
http://espavo.hu/olvasnivalok/michelle-eloff-080119-kuthumi-felemelkedes...

amarana képe

Szervezetünk 36,5 C fokon működik, a sajt is a péksütemény is (ez csak példa)erjedni kezd , olvad , mint egy csiriz a szervezetben , ami elönti minden sejtedet, s hol van még a cukor "áldásos hatása!!!??

Ildikó, ez a Te véleményed, beraktam, hogy aki szeretne javítani állapotán van egy ilyen lehetőség is!!!!
Engem már nem tudsz ezzel befolyásolni, mert elmultak fájdalmaim és könnyen érzem magam, mindenem úgy mozog minha megolajozták volna, futok mint nyúl!!....................addig nem tudsz valódi véleményt formálni róla míg ki nem próbáltad!!
Így nem lehet semmit leírni !! .....meg kell adni másnak is a lehetőséget!!! ...választ és dönt!...min ahogyan Te is döntöttél a cigi leszokásról és felvállaltad , hogy végig csináltad, sikerült, mások meg nem!

Tudod jómagam is voltam többször, több évig vega, de mindig visszatértem a húsevéshez! Már majdnem attól lettem beteg, hogy megtagadtam magamtól a húst!! Zöldség -sokat nyersen, gyümölcs, magvak, hússal, maximum zabkorpa és zabpehelyliszttel készült zsmlék , sütik, de a lényeg minél inkább kiváltani ezeket is pl. lenmagpehellyel ami nagyhatású gyulladás csökkentő hatású.

Nekem jelentem bevállt eddig, sok minden megváltozott , türelemmel csinálom, és a kreativitásomat használom az étkek összeállításában, nem sokat főzök a nyers étkek gyorsan laktatnak és a rost adag is meg van. Édeskáposztát, lilát , brokkolit, hagymát almát, cukkinit, karfiolt, céklát ,répát-gyökeret,zellert, zöld leveleket, kínai kelt stb. eszem pl. kolbásszal, egy-egy szelet valamilyen sülttel és elvagyok jó darabig.
Édességként pedig a sok finom könnyű ,kevés zabkorpát tartalmazó gyümölcsös muffinok, pár szem aszalék szolgál. Méz és kristálycukor helyett a nagyon kevés GI-Glikémiás indexű Xilit( kukoricacsutkából) , avagy Nyírfacukrot, Steviát, vagy Zaharint(tiszta) használok!

Az előember , ősember pedig nem tudta miaz a kenyér, pizza, tésztafélék, piskótatórta, stb. melyek mára már gyulladásos folyamatokat inditanak be a szervezetbe, sok mindennel párhuzamosan terhelve, ami nem tudott módosulni ezidáig ezekhez!!
Lényeges, hogy már orvosok is számoltak be gyógyulásokról, éénk az érdeklődés, no meg a támadás is, mert hát tudjuk az élelmiszeripar és gyógyszeripar sorosan/szorosan összedolgozik!!!

http://bookline.hu/news/news.action?id=3241

" ............Sz. G.: Az ember kb. 2,5 millió éven át alkalmazkodott egy bizonyos étrendhez, amely 60-70%-ban állati fehérjét és zsírt, illetve 30-40%-ban lassan felszívódó szénhidrátokat, azaz zöldségeket és gyümölcsöket tartalmazott. 10 000-15 000 évvel ezelőtt, a földművelés és az állattenyésztés következményeként bekerültek étrendünkbe, majd abszolút hegemóniára tettek szert a tejből és gabonafélékből készült élelmiszerek. Mivel a szervezetünk nem tud mit kezdeni a bennük lévő fehérjékkel, azok autoimmun, gyulladásos és idegrendszeri folyamatokat indítanak be. A másik probléma a nagyfokú szénhidrátterhelés, amely hiperinzulinizmushoz, inzulinrezisztenciához, majd metabolikus szindrómához vezet. Ezeknek egyenes ági következménye a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, a rák és más szervezetszintű gyulladások. Ezek a civilizációs betegségek a 20. században váltak gyakorivá. ...."

http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-taplalkozas.htm

Sikertörténetek:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-gyogyulas.htm

Kállay Ildikó képe

Szia Amarana!
Szerintem semmiben nem mondtunk ellent egymásnak! Abból adódhatott a félreértés, hogy azt mondtad, hogy gabona nélküli ételeket eszel. De ahogy most felsoroltad, ott van az étrendedben legalább a zab, ami a legzsírosabb, mégis a legkönnyebben emészthető gabonánk.
Szóval, úgy van, ahogy írtam, a fehér liszt és ebből készült mindenféle jelentette nálad a gabonát. Bizony, ezek nagyon károsak, ahogy írod, szív és cukor betegséghez vezethetnek...
A hússal sem lenne gond, ha valaki azt szereti. A legnagyobb problémát a húsevésben ott látom manapság, hogy 1: mérgezik az állatokat (hormonokkal, antibiotikumokkal szteroidokkal), 2: brutálisan bánnak velük, 3: nincsenek meg a normális életfeltételeik, a napot sem látják rövidke életükben, 4: a vágóhidak kegyetlenségei. Ezeket az energiákat mind megeszik a húsevők. Itt van a legnagyobb ártó hatása szerintem...
Dehogy mondanék ellent neked, inkább örülök, hogy van még egy módszer, ami sokakat egészségesebbé tesz!!!
Az, hogy nekem nem jön be, szerintem semmi gáz, nem vagyunk egyformák! Ez nagyon jó lehet azoknak, akik szeretik a húst enni. Ahány ember, annyiféle étkezés, és ez így van rendjén.
Gratulálok neked!
Ildikó

Kállay Ildikó képe

Sziasztok!
Megtaláltam a választ a kérdésemre az egyik fórumban:

"Szia! A neve lugosító v. bázikus por, nagyobb patikákban készen kapható, fél kg ára nincs 1000 Ft. Ez a mennyiség kb. 1 hónapra elég. Még nincs tapasztalatom a hatását illetően, mert pár napja kezdtem el inni. 1 evőkanállal kell 2 dl vízben feloldani, egy tejszerű folyadékot kapsz, az íze semleges, és ajánlatos evés előtt meginni reggel, délben, este. "

lemayar képe

Ildikó! az én zacskómra az van írva, hogy 1 púpozott teás kanállal!!! Én így iszom.....

Kállay Ildikó képe

Szia Zsóka!
Nekem nem írtak semmit, kedd óta iszom, 1 evőkanállal teszek kb 2 dl vízbe, és a savasság mára már teljesen elmúlt!!! Heuréka:-)))
Szerintem nincs sok különbség púpozott teáskanál és sima evőkanál között, a lényeg, hogy működik:-)))
Csodás estét:-)

VacskAnisha képe

Ildikó, nehari!...tényleg komoly a kérdésem!
Úgy tudom, hogy te vega vagy, és egy csomó egészséges kaját eszel, a köles az egyik alapanyagod...(tudom! a töltöttparika receptedet ajánlottam másoknak is!)....az meg ugye a legjobb lugosító....
Szóval, ezek szerint nem elég a helyes táplálkozás?

Kállay Ildikó képe

Írtam, hogy mióta leszoktam a cigiről és csináltam 1 hetes léböjtkúrát, azóta ennyire sok a savam. Előtte nem volt ilyen gondom. Biztos vagyok benne, hogy átmeneti jelenség, de akkor is kezelni kell.
Igen, a köles tökéletes a gyomorsavra, de most az egész szervezetemet savtalanítom, mert úgy érzem, rengeteg régi dolog szeretne most távozni belőlem, ami eddig csak raktározódott:-)))
Segítek nekik:-))))

VacskAnisha képe

Igen....most valóban tisztulás van minden szinten. :o)))
Értem, és köszi!

lemayar képe

http://www.youtube.com/watch?v=D6RaU9n4ZuI
:-))) Öleléssel!........

Kállay Ildikó képe

Köszi Zsóka:-))))
Tündér csajszika vagy:-)

lemayar képe

Drága Anishám!

A gyümölcsök és zöldségek egy része savas, más része lúgos kémhatású! Nem sorolom, mert nem tudom. Utána kell keresni. Ezért szükséges a lúgosítás, mert hiába él valaki vega életet! Én is alig-alig eszem húst, egészségesen táplálkozom általában, mégis szükséges! Elkezdtem...Remélem jó hatása lesz! :-) Pusssssz!

lemayar képe

Szia Amarana!

A dolog engem is érdekel! jól hangzik! Hétfőn megcsináltatom!
De, lenne egy kérdésem: Hogyan tudod mérni reggelenként a PH-értékedet? Fontos? Anélkül is elkezdhetem?
Köszi.........

amarana képe

Szia !
A patikákába lehet kapni lakmusz papírt, ez szolgál arra! Jelenleg én még a Natron kúrát csinálom, ez egy amerikai természetes szódabikarbóna kúra!

Angelios képe

Na, én azt hiszem , most teljesen káosz lett a fejemben ezzel a sok táplálkozási tanáccsal kapcsolatban. Most akkor egyek gabonát vagy ne, paleolit vagy mi a szösz, mer az ősember is ezt ette? Nem is éltek sokáig szegények:))) Bocsi. Épp tönkölybúzát rágcsálok, kicsit megfőztem ne legyen oan kemény, tettem rá egy kis mézet, mer az is fincsi. Azonban ahogy itt olvasgatok letettem, gondoltam elsavasodok még itt, mint a fene:))) Megmakacsolom mingyá magam oszt körömpörköltet fogok enni , meg juhtúrós sztrapacskát sok szalonnával utána meg töltött káposztát sok tejföllel és amikor majdnem szétdurranok, akkor sütök egy szaftos csülköt mézzel és mustárral csakazértis:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
Na jó, nem eszem ilyeneket de azért nem mondom hogy nem szeretem:)))
Mindíg megáldom az ételt mielőtt megeszem, és kérem, hogy tisztuljon meg, szerintem ez sokkalta fontosabb, mint az, hogy mit eszek. Fontos a mértékletesség és a tudatos kiválasztás, nehogy össze vissza zabáljak mindent mindennel. A drága Anasztázia is megmondta, túl sokat foglalkozunk azzal mit is eszünk, legalábbis én ezt értettem belőle, nem baj lassan úgy is ráébredünk, hogy földanyánk mindennel ellát minket amire szükségünk van, és lassan mindenki megteremti a saját személyes szeretet terét ahol majd azt eszi ami a számára a legmegfelelőbb táplálék addig is majd vitatkozunk mosolyogva, kinek is vannak jobb ötletei mit is kéne enni.

VacskAnisha képe

:o))
"Mindíg megáldom az ételt mielőtt megeszem, és kérem, hogy tisztuljon meg, szerintem ez sokkalta fontosabb, mint az, hogy mit eszek."

egyetértek.

Viszont, ha szeretsz valamit, és megkívánod, kérlek ne fogd vissza magad, még akkor se, az a valami a csülök pékné módra. Annyiszor szó volt már róla, hogy a testünk tudja, hogy mi jó neki. Ha korlátozod magad, az semmiképp nem jó.

Kállay Ildikó képe

Anisha:
"Viszont, ha szeretsz valamit, és megkívánod, kérlek ne fogd vissza magad, még akkor se, az a valami a csülök pékné módra. Annyiszor szó volt már róla, hogy a testünk tudja, hogy mi jó neki. Ha korlátozod magad, az semmiképp nem jó."
A csülök pékné módra csak annak esik jól, akinek túl van mérgezve a szervezete. Ha nem így lenne, rá sem tudna nézni. A szervezeted csak akkor tudja megmondani, hogy mire van szüksége, ha először megtisztult. Amíg az elme vezérli az étkezéseket is, addig a szervezetednek abba semmi beleszólása sincs. Meg sem hallod, hogy könyörög: ne egyél már annyit, az előzővel még nem is végeztem:-((((

VacskAnisha képe

lehet liba vagyok...de én most inkább Tóbira hallgatok. Nem kívánom a csülköt pékné módra csak igen ritkán....viszont akkor jóízűen megeszem. Ami viszont nem szerettem soha...azt nem fogom magamra kényszeríteni.

Kállay Ildikó képe

Lehet. Tóbinak még nem volt tapasztalata arról, milyen is egy elszennyezett emberi szervezet, ahol az ember nem ismeri a határokat. Most tapasztalja, és biztos vagyok benne, hogy legközelebb nem ilyeneket fog mondani:-))))
Nézd meg az emberek egészségét azokban az időkben, mikor Tóbi élt, és most. A szokásokat akkor és most. Szereti a húst. Igen, azok olyan állatok húsai voltak, akiket szeretettel neveltek, tisztelettel vágtak le, és nem naponta többször fogyasztották, hanem nagyon ritkán. Nem mindegy!

VacskAnisha képe

Izé....ezt most komolyan mondod???

asszem maradok a Tóbi által mondottaknál....

Ildi! én nagyon megértelek, hisz neked az az életfeladatod, hogy propagáld az egészséges táplálkozást. Ezt, nem tudnád megtenni, ha nem így látnád a dolgokat ahogy látod, és én ennek nagyon örülök is, és tisztellek érte, hidd el.
De nekem nem ez a feladatom. És ...valamilyen oknál fogva azt választottam, hogy utálom a főtt zöldségek nagyját. Volt, hogy rá sem bírtam nézni a húsra....hát elég egyoldalúan kényszerültem étkezni...mert hosszútávon nem lehet arra berendezkedni, hogy utálkozva egyek, vagy csak pár féle kaját....(jójó- lehet ha a te főztödet enném más lenne a véleményem.... :oDD) Ezt ugye megérted. És ettől nem tartom magam kisebbrendűnek, vagy kevésbé spirituálisnak, vagy bármi rossznak. Egyszerűen másnak, és tudom, hogy okkal van ez így.

Kállay Ildikó képe

Anisha!
Először is nagyon szépen és tisztelettel szeretnélek megkérni arra, hogy ha nekem írsz, az izéket légyszi hagyd ki belőle. Előre is köszönöm!
Persze, semmi baj, maradj Tóbinál, tiszteletben tartom mindenki döntését, de szeretném, ha megtudnátok, hogy szó sincs felemelkedésről, amíg a hús és a cukor erjed bennetek! Ezt nem csak én mondom, hallgasd meg egyszer Somlói Lajos bácsit, nagyon szórakoztató is, amellett, hogy az igazi ősi magyar konyháról beszél, nem a mostani angol disznós és cukrosról:-))) Most őt idézem: " Ha megváltoztatjuk a több ezer éves tapasztalaton alapuló étrendet, azaz őstudást, akkor megváltozik a vér vibrációja, és minősége! Nem képes az emberi testet kozmikus antennaként működtetni tovább! "
Nem akarok senkit meggyőzni az igazamról, csak azt szeretném, ha ezekkel tisztában lennétek. Ja, a lehető legkomolyabban mondom!!
Sok sok szeretettel

VacskAnisha képe

Hát ha ő mondja, meg te, akkor tuti úgy van.
Én ...azért teszem a dolgomat tovább, úgy ahogy tudom, oszt lesz ami lesz....nem számít! :o)

és persze, ha neked írok, igyekszem figyelni, hogy ne tegyek.
Szívesen.

VacskAnisha képe

Mindazonáltal elgondolkoztam, hogy vajon a Föld lakosságának hány százaléka lehet jelenleg vegetáriánus. Eszembe jutott, hogy sokan azért nem esznek húst, mert nem tehetik meg. Aztán ha veszem a hús mentesen táplálkozókat, akkor ezeknek vajon hány százaléka tudatos? Mert ugye ez kell ezekszerint a felemelkedéshez.
Valami nekem azt súgja, hogy amikor az égi üzenetekben ovációznak nekünk, hogy hihetetlen tempóban emelkedünk, akkor nem arról a pár emberről beszélnek, akik azoknak a kritériumoknak megfelelnek, amiket emlegetni szokás. Mert nem csak ezekről a kritériumokról hallottam már a felemelekedéssel, amiket most mondtál, több féle verziót. Érdekes módon, minden kritérium állító szerint ő benne van a felemelkedésbe.
Félre értés ne essék, én komolyan veszem ezeket a kritériumokat, hogy mind, egytől-egyig fontos. De azt nem gondolom, hogy valóban kizárólagosak. Szerintem a felemelkedés kritériumai egyénre szabottak, és nincs ember, aki ezt előre meg tudná bárkinek is mondani. A lényeg, hogy magunkkal legyünk tisztában, és bízzunk magunkban.

Kállay Ildikó képe

Erről van szó Anisha! A Föld lakosságának hány százaléka tudatos? 1-2 ezer év alatt hova lettek a védák, a vedruszok, ahogy Anasztázia mondaná? Mindenki teljesen tudatos volt. Most azért kell emelkednünk, mert valamikor lesüllyedtünk... Olvastál Anasztázia könyveket?
Persze, nem csak a tudatos vegák emelkednek, és nem csak nekik szól az ováció:-))) Eszembe sem jutna ilyesmit mondani! Mindenki emelkedik, de szerintem nem mindegy a tempó, és az sem mindegy, hogy ezt könnyedén teszed, vagy zavaros, fátyolos elmével...
Azzal biztos egyet értesz, hogy "azzá leszel, amit eszel". Ez egy régi mondás, és szerintem nagyon megállja a helyét. Most nézzük meg, mit eszik a ma embere. Fehér lisztet (nincs benne élet, nincs benne semmi, csak halott anyag, és egy kis keményítő). Ebből készült pékáruk, amikben még ez a halott liszt is csak alig van benne, mert több az adalékanyag, ami felfújja. Olyan állatok húsai, akiket embertelen körülmények között hizlaltak és öltek meg. Micsoda szenvedés és félelem energiákat esztek meg ezzel! És itt sem csak a tiszta húst eszitek, mert az nem érné meg a gyártónak. Adalékanyagok tömkelegével megspékelve, génkezelt szójával dúsítva, stb. Fluorozott só és fogkrémek. Érted már, mire akarok kilyukadni? Nem bántani akarlak, csak arra kérlek, egy picit ülj le és ésszel gondold át, mi az, amit naponta megeszel. Mi az, amit a családodnak az asztalra teszel? Én nem hiszem, hogy ha valaki tényleg tudatos, ezeket enné és etetné a gyerekeivel. Csak erre gondoltam a tudatossággal kapcsolatban. Gondolod át te is...
Még annyit idebiggyesztenék, hogy természetesen, ezek is a saját tapasztalataim. Ugyanúgy, mint a ciginél, a csokinál és a többi nasinál is teljesen tisztában voltam vele, hogy árt. És mégsem tudtam abbahagyni.. A cukor -ami addiktív- lassan mindenben benne van, a sós perecben és a cigiben is! Itt van a befolyásolás. Valakik nagyon nem akarják, hogy tisztán gondolkodó, magáért felelősséget vállaló, nem orvosokra ráutalt emberek népesítsék be a Földünket! Itt segít a böjt.

Kállay Ildikó képe

Nagyon szépen köszönöm!
Meghajlás előtted!

"igyekszem figyelni, hogy ne tegyek."
Mivel vacska vagy ajánlom irjál töltsél le egy izéellenőrzőt. Valamint nyiss egy listát majd, hogy kinek mit ne. Majd küldöm privátban, az elvárásaimat.
Pusziiii

VacskAnisha képe

"igyekszem figyelni, hogy ne tegyek."

hát jó hogy beidézted, mert legalább tudom mondani, hogy kimaradt a ne szó.

Helyesen:

igyekszem figyelni, hogy mit ne tegyek. ...

Miriam képe

Értem , én is elküldök egy levelet a napokban , csak sokáig fog tartani mire összeszedem mire ügyelj . Egyébként azt hiszem mindenkinek küldök ilyet . Kristállyal kezdem . Imádni fogja .

Én meg szeretném magam korlátozni evés terén de jó ideje nem megy. Tudtok valamit
falánkság ellen? Köszönöm, Vera

VacskAnisha képe

Más dolog a falánkság, és más, ha egészségesen megkívánsz valamit.
A falánkság okát találd meg. Mit pótolsz az evéssel? nekem ez JUTott eszembe.

Igen nekem is ez jön. Szeretnék már nem itt lenni a földi létben,
tudom tudom még van tanulni valóm. puszi

Kállay Ildikó képe

Szia Vera!
Ugyanígy voltam én is:-) Leszoktam a cigiről, és annyira élveztem az új ízeket, hogy hiába tudtam, hogy méreg, csak ettem, mert jó ízű volt.
Ennek úgy vetettem véget, hogy elkezdtem egy léböjtkúrát. Van egy csodálatos könyv a böjtről, ha megírod az email címedet, átküldöm neked.
A böjt után kitisztul a tudatod is annyira, hogy nem mérgezed magad tovább, hanem csak olyan ételeket és annyit eszel, amire a szervezetednek szüksége van.
Addig viszont, amíg a tudat annyira sem képes tisztán gondolkodni, hogy saját magát ne mérgezze az ember, addig ráfogja az egészségtelen kajákra, hogy az kell, mert azt kívánom! A testednek a háta közepére sem kell, csak nem tudsz józanul dönteni.
Mindezeket saját tapasztalatból írom!!!
Pusz:
Ildi

Köszi Ildi!
turi.vera@gmail.com

Én januárban szoktam le a cigiről, kb 1 éve nem eszem húst,
megpróbálok odafigyelni mit mivel egyek. Sajnos túl sokat eszem.
puszi

treka képe

Szia Ildikó!
Átküldenéd nekem is a léböjtkúrás könyvet?? Köszönöm

Kállay Ildikó képe

Szia Angelios!
Teljesen igazad van! Mindenki mond mindenfélét, hogy mit is kéne ennünk, meg mikor és hogyan:-))))
Szerintem mindenki maga döntse el, hogy mi a jó neki. Én azt mondom, hogy a gabona, feldolgozatlan állapotban leföldel minket és még nagyon finom is:-) Nekem is kedvencem a főtt tönköly, de a magot is el lehet rágcsálgatni, úgy tovább tart:-)))) Szerintem itt gabona alatt a finom lisztet, tésztát és társait értik, legalábbis én úgy vettem ki az írásokból.
Úgy érzem, hogy annak, akik most kezdenek tudatosabban táplálkozni, szükségük van némi iránymutatásra, esetleg olyan receptekre, amik hasonlítanak a régi ízekre, mert valljuk be, nehéz a váltás, ha gyerekkorunktól azt nevelték belénk, hogy sokat kell enni, mert az az egészséges:-))) Nos, hogy ez mennyire így van, meg lehet nézni a ma élő emberek egészségi állapotát....
Aki már kitisztult a mérgektől, már nincs szüksége receptekre, és hatalmas mennyiségű kajákra. A legegyszerűbből egy pici, ha éhes vagy épp elég:-))) A többit betölti az éter....

Angelios képe

Küld el nekem is légyszi a léböjtkúrás könyvet.:)
kerikrisztian@t-online.hu
Kipuceválom magam , aztá veszek 1hektár fődet vagy kettőt, és élek mint hal a vízben.:))))))). Én csak lassacskán szokom le a húsról. Sertést már alig alig, marhát egyáltalán nem eszek. Kevés csirkét és halat ha úgy van kedvem. Viszont a tengeri herkentyűket szeretem, kivéve a kagylót, mert az a tenger dögevője:))))

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

Belépve a választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.