Őszi meglepetés

Kategória:

Az indián mondás szerint a Földet nem az apáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön.

A modern társadalmakban egyre csökken az élet folytonosságának tudatosulása. Ehelyett az emberek egyre inkább “örökéletűnek” képzelik magukat, így a fejlettebb országok jó részében már kritikusan alacsony a népszaporulat. A gazdasági növekedési elvárások és a nyugdíjrendszer fenntarthatósága mellett azonban az élet folytonosságának biztosítása is megkövetelné a megfelelő számú utódot. Az e havi üzenet, és a 6-án érkező energiák energiák a “természetes produktivitás” helyrebillentésére, fokozására szolgálnak, azáltal hogy segítenek helyreállítani az “egészséges szexualitást”. Jelenleg a fejlett társadalmakban nagyon magas a mesterséges megtermékenyítés révén születettek hányada. Ezek a gyermekek - mivel az apa sok esetben csak külső paraméterek alapján lett kiválasztva - sokkal nehezebben találják meg az identitásukat, gyökértelenné válhatnak. Más részről a taoizmusban ismert az “eredeti energia” fogalma, melynek nyomán a tolték tanítások - például a Castaneda-vonalon - a vesékben tárolódó eredeti energia mennyisége szerint beszélnek extázisban fogant és unalomban fogant gyermekekről, de nyilvánvalónak tűnik, hogy a Petri-csészében fogantak még energiaszegényebbek lesznek. Az extázisban fogantak életerősek, az unalomban fogantak unottak és kedvetlenek, kevesebb életerő-energiával, rövidebb élettel, a mesterségesen fogantak jó része meg sajnos épp, hogy él. A taoista tanítás szerint addig tart az életünk, amíg el nem fogy az eredeti energiánk, akinek eleve kevés van, az csak kis intenzitású életet élhet, ha nem akar gyorsan a végére érni.

Szóval ha életképes utódokat akarunk a mostaninál nagyobb számban, van erre egy jól ismert lehetőség. Az üzenet szerint ez olyasfajta “séta”, amit a modern társadalom akadálypályává változtatott - pedig eredetileg a leszületés nem akadálypálya, hanem sétaútvonal. 200 éve 1-2 napos “sétányira” voltak egymástól a szülők, ma sokszor 20 év is kevés, hogy találkozzanak, és könnyen lehet, hogy addigra már kilépnek a nők a szülőképes (megtermékenyíthető) korból.

Ehhez a sétához szükség van egy férfira és egy nőre, és csak az “útvonalat” kell letakarítani.

A leszületni kívánó gyermek három területet vizsgál a potenciális szülőkben:
- lelki érettség
- személyi (személyiségbeli) érettség
- testi érettség

A probléma az, hogy ha megvan a testi és lelki érettség a szexualitás modern korban domináló tárgyiasítása visszalöki a személyi érettséget. Az egyre dominánsabb és teljesen egyoldalú vizuális megjelenítések a szexualitás területén - főleg, de nem csak a pornó - egocentrikus külső sémák alapján hoznak létre párokat, vagy ezek miatt nem is párosodnak. A túlfejlett technológia és az agy (főleg a neocortex) túlfunkcionálása, a szex szerepének fals túlgondolása, a férfi és női szerepek keveredése - főleg a férfiakban - teljesen irreális elvárásokat támaszt a partner és részben önmaguk iránt is. Itt azért hozzáfűzném, hogy Gurdjieff már száz éve azt fejtegette, hogy az emberek (már akkor is) tévedésben vannak a szexualitás szerepét illetően, és például még templomba is csak azért járnak, hogy ismerkedhessenek.

A nők közül is sokan igyekeznek megfelelni ezeknek a kívülről diktált elvárásoknak, különböző “szépészeti”, plasztikai beavatkozásokkal, és az egyértelműen kártékony külső behatások révén a nőiség lényegét abban látják, hogy nem helyesen - sokszor kizárólag külső paraméterek alapján - választják meg a partnereiket. Nem biztos, hogy érdemes azért valakivel leélni egy életet (vagy legalábbis jó néhány évet,) mert jól mutat a social media poszton. Az üzenet itt hozzáfűzi, hogy a férfiak sosem választják meg helyesen a partnereiket. Zimbardo “Nincs kapcsolat - Hová lettek a férfiak?” című könyve óta közhelyszerű, hogy a férfiak jó része nem igazán találja meg a helyét a modern társadalomban.

Itt van annak helye, hogy jelezzem, hogy akár már egy kétnapos kurzussal is sokat lehet lendíteni a férfi energián, megfelelő érdeklődés esetén szívesen megtartanám régóta tervezett kurzusomat olyasmi címmel, hogy “A férfi energia felhalmozása és adekvát használata”. 25 éve, hogy találkoztam Mantak Chia tanításaival a gyakorlatban, ezeket helyesen alkalmazva ugrásszerű fejlődés érhető el a férfiak szexuális hozzáállásában és teljesítményében - és nem szükségképpen kell hozzá részt venni több éves tantrikus képzésen. (Az érdeklődők írhatnak nekem az anti@espavo.hu címre)

Visszatérve az üzenet gondolatmenetéhez, azzal a manapság nem túl népszerű, de sajnálatosan igaz állítással zárul, hogy aki a földi ciklusban nem tud genetikai anyagot továbbadni, annak itt tartózkodása többet árt, mint használ a földi civilizáció továbbélése szempontjából. Ha helyes környezetben, optimálisan élhető inkarnációkhoz segítjük a megtestesülni szándékozó lelkeket, már 2-3 tucat inkarnációval elérhetik a megvilágosodást, és tovább léphetnek a Szabad Akarat Iskolájából, a mostani több száz vagy néhány ezer inkarnáció helyett. Ehhez azonban nem a szegénység és szenvedés zónáiban kell testet ölteniük.

Október 6-tól tehát néhány évig érkezik az az energiasáv, ami segít megérteni és visszaállítani a szexualitás valódi és igazából mélyen spirituális értelmét, amiről például Barbara Marciniak beszél “Hajnalhozók” című könyvének 20. fejezetében, melynek címe “Szexualitás - Híd a tudatosság magasabb szintjeihez”, és amit - ilyen-olyan módon - számos tantrikus iskola is tanít.

Ehhez a sávhoz először másnap, 7-én csatlakozhatunk, vagy később, egy olyan tudatos gesztussal, ami kifejezi, hogy felhagyunk a szexualitás valamelyik (vagy akár összes) tévesen gyakorolt aspektusával. Ez nem csak a reproduktív korban lévők számára ajánlott, hanem mindenkinek, aki hozzáfér ehhez az információhoz, hiszen elsősorban a kollektív tudati mezőt kell megtisztítani és átalakítani, aminek mostani eltorzulásához valamilyen szinten sajnálatosan mindannyian hozzájárultunk.

Az ősz - különösen a 28-ai napfogyatkozás után - erőteljes, gyorsabb változásra késztető energiákat hoz.

Élvezzétek az utazást!

Anti