Húsvét - alkalom meghalni az illúziók és újjászületni a Valóság számára

Kategória:

A Húsvét előtti időszakra átmeneti egyensúly alakult ki az Új Hierarchia és a nem-emberi célokat követő kegyetlenek között a mi dimenziónkban. Az átmeneti időszak egyik kulcskérdése az emberek (illetve az egész emberiség) újra felébredése a valóságra. Erről eddig a hírlevelekben nem sok szó esett, bár régóta hangsúlyozzák ennek fontosságát. Az ezoterikus törvény szerint az energia követi a figyelmet, így ha az emberek többségének figyelme az illúziókra, az ál-valóságra irányul, akkor az fog erősödni.

Mivel az ál-valóság és a valóság között igen nehéz éles határvonalat vonni a megjelenési formái szerint, leginkább funkcionális oldalról érdemes különbséget tenni: az ál-valóság elvonja az emberek születésük jogán kapott teremtőerejét, átcsatornázza a kegyetlenek céljai számára, míg az igazi valóságra való fókuszálás fenntartja vagy fokozza az egyéni teremtőképességet, támogatja a spirituális növekedést. Aki intenzíven tevékeny a social media illuzórikus valóságában, annak elméjét annyira túltelíti az ott áradó 99%-ban felesleges - sőt sokszor kártékony - információ, hogy egyáltalán nem lesz kapacitása a valóságra fókuszálni.

A figyelem manipulatív irányítása az elmúlt száz év során egyre erősödő tendenciát mutat. Észak-Amerikában az első kontinensnyi méretű piac és a tömegtermelés megszületésével a reklámipar új dimenziókat kapott, egyszerre sokmilliós nagyságrendű célközönséget kezdett megszólítani, egyre eredményesebb figyelem-terelő technikákat alkalmazva. A tömegkommunikáció gyors terjedése révén a teljes lakosságot is egyre eredményesebben tudta megszólítani először a rádió, majd a tévé elterjedésével, aztán az internetelérés tömegesedésével még újabb dimenziót kapott, lassan az életünk minden pillanatát átszőheti.

A Szovjetunió 1917-es megszületésével a politikai kommunikáció is egyre célzottabb és eredményesebb lett, a kommunikációs eszközök monopolizált irányítása révén kiválóan tudta sulykolni politikai üzeneteit. Ezt még új szintre fejlesztette a náci Németország, ahol a Göbbels által irányított kommunikáció már teljes népcsoportok kollektív bűnösségéről is képes volt meggyőzni egy egész országot.

A nemzetközi politikai manipuláció kiváló példái találhatóak a KGB volt nyugat-európai irányítójának, Krivickijnek az emlékirataiban, hogyan vásárolták/zsarolták meg a nyugati értelmiség egy részét a kommunizmus népszerűsítésére. Ezen a csapáson folytatja tevékenységét ma is Oroszország illetve Kína "népszerűsítő csapata". A politikai manipuláció új iskolája bizonyos mértékig már túllépett a mértékadó értelmiség felvásárlásán/zsarolásán, és a félelemkeltésen és a negatív érzelmek felkorbácsolásán keresztül minden eddiginél eredményesebb "technológiákat"dolgozott ki - hiszen teljes hatékonysággal képes elhárítani a saját maga által kreált veszélyeket. Az érzelmi test bevonása sokkal elementárisabb eredményeket hozott, és így a politikai elit is még jobban kiszolgálja a háttérből szinte mindent irányító "félelemzabálókat" - azokat a nem-emberi lényeket, akiknek ez a táplálékuk, és akik ma valójában irányítják a számukra releváns társadalmi-gazdasági folyamatokat. Az internet ezen a területen is még totálisabbá tette a manipulációs lehetőségeket.

Az tehát az áprilisi üzenet, hogy kezdjük el újra meglátni a valóságot, a mindent elborító manipulációk mögött. Technikai értelemben indíthatjuk ezt azzal, hogy napi néhány órára - legalább amikor alszunk - kapcsolódjunk le a "vízszintes hálózatokról", elsősorban az internetről, a mobiltelefon-hálózatról, a GPS-ről, ne legyünk folyamatosan a mindent látó "Big Brother" felügyelete alatt. Vegyük észre, hogy mára lényegében teljes mértékben megvalósult Orwell utópiája, az "1984". Amikor egy szándékos, tudatos gesztussal kilépünk a vízszintes irányban kiterjedő hálózatokból, újra beindulhat a spirituális ember számára természetes függőleges áramlás, ami kapcsolatot teremt a felsőbb dimenzókkal, illetve a Földdel.

Lehetőség szerint éjszakára kapcsold le az internet-hozzáféréseidet vezetékesen és mobilinterneten is, és próbáld ki, hogy megéred-e a reggelt! :-) Ez némelyeknek már sikerült, én legalább 15 éve lefekvés (illetve még az esti meditáció) előtt lekapcsolom a routert és repülőgépes módba teszem a telefonomat. Ha esetleg a hálózatra kapcsolva kell hagynod a telefonodat, az adatforgalmat akkor is letilthatod, és hagyd a telefonodat a lakás hálóhelyedtől legtávolabbi sarkában. Ez a sugárzás szempontjából a tömbházakban, zsúfolt belvárosokban inkább szimbolikus gesztus, hiszen a szomszédban minden be van kapcsolva, de még így is nagyon fontos, hiszen deklarálod, hogy Te lekapcsolódtál a hálózatról.

Ezáltal lehetővé teszed azt is, hogy a márciusban munkába állt új spirituális segédcsapat téged is rákapcsoljon az új "valóság-lélegeztető" rendszerére. Ez érzetre olyasmi mintha a fejedre és a nyakadra ráereszkedne fölülről egy rugalmas a test vonalához illeszkedő maszk, ami támogatja hogy az illúziók helyett a valódi valóságra tudj fókuszálni, hogy az illúziók energiája helyett a valóság energiáit szívd magadba. Ez kezdetben okozhat változást a légzésben, mintha enyhe légszomjad lenne, vagy köhögési ingert válthat ki, de ez néhány óra alatt eltűnik.

Fokozható is a mindent látó hálózattól való függetlenedés, ha a munkád nem kényszerít rá, egész hétvégéket eltölthetsz a hálózaton kívül. Ha néha mégis bekapcsolod a telefonodat valamiért, ne felejtsd el újra kikapcsolni.

Az üzenet külön kitér arra, hogy ne fotózz folyamatosan, ne rögzítsd az életed minél több pillanatát, mert az emberi létezés egyik fontos segédeszköze a felejtés - tedd ezt lehetővé a magad számára. Nyilván azért belefér ebbe, ha egy egzotikus helyen jársz és csinálsz napi egy-két tucat fotót, amit nem posztolsz azonnal és nem töltöd fel felhőbe. Nem kell rögzítened az életed minden pillanatát, mert hosszú távon boldogtalanná tesz. A technológia mostanában egyre több mindent lehetővé tesz, így még fontosabb hogy megfogadjuk Eknath Easvaran tanácsát a "Ne siess!" című könyvéből: "Nem kell mindent megtenned, amit megtehetsz!" Inkább igyekezzetek megtapasztalni az egyszerű élet szépségét! Ismét emlékeztetlek benneteket a tornaszentandrási nyári táborra, augusztus 12-20. között - ez már a 24. lesz, és szerintem minden eddiginél húzósabb. Egy hét a természeti energiákban és az Ég és Föld közötti csatornában.

A valóság témája még sokszor vissza fog térni az előttünk álló években. Nem akarom csak a terjedelmet növelni, de annnyiszor eszembe jutott a napokban, hogy nem tudom megállni, hogy legalább egy versszakot ne másoljak ide József Attila Ars poeticájából - sőt mind a 11-et a figyelmetekbe ajánlom!

"Az idő lassan elszivárog
nem lógok mesék tején
hörpintek valódi világot
habzó éggel a tetején."

Mivel épp Nagypénteken írom e sorokat, ha van érkezésetek javaslom, hogy hallgassátok meg vagy olvassátok el valamelyik húsvéti hanganyagot Kuthumitól a húsvéti halál és újjászületés témájában. Ilyen például a 2008-as 21:3 Napéjegyenlőség. Külföldről is – ha gondotok van az espavo.hu megnyitásával belföldről is – elérhetitek az anyagokat a kulfold.espavo.hu, illetve a foreign.espavo.hu címeken

Élvezzétek az utazást!

Anti