A gondolatfolyam lelassítása kulcskérdéssé vált

Kategória:

A spirituális út egyik fontos állomása a gondolataink feletti uralom megszerzése és az elme csevegésének lehalkítása – haladottabb fokon elnémítása. Ennek jelentősége nyilvánvalóan az, hogy gondolataink egyfajta felhőt képeznek a lényünk magasabb szintjeiről leragyogó fény és a hétköznapi fizikai létezés között.

Az e havi tanítás azonban előhoz egy ennél sokkal „földhöz ragadtabb” szempontot is, ami arra késztet bennünket, hogy befogadjuk a 6-án érkező energiákat, melyek segítenek osztályozni (előrevisz/hátráltat), majd 7-én megritkítani az agyunkon keresztülmenő gondolatokat. A társadalmi és kulturális közeg eláraszt bennünket a hétköznapi élethez szükségtelen gondolatok tömegével, eközben a fizikai agyunk teljesítőképessége erősen romló tendenciát mutat. E két tényező együttese egyre gyakrabban okoz „mentális torlódást” az agyban – lényegében a fejünkben párhuzamosan futó gondolatok egyre gyakrabban „beszorulnak” a szűkülő keresztmetszetbe, gyakorlatilag leblokkolják az agyműködést. Sokszor késedelmessé vagy lehetetlenné teszik a külvilág aktuális ingereire való adekvát (vagyis az adott helyzetnek megfelelő) reakciót.

Az agyi átbocsátó kapacitás csökkenése jórészt a környezeti mérgezettség fokozódásának eredménye, de nem elhanyagolható az immunrendszer fokozott terhelődésének káros hatása sem az idegrendszerre. Anthony William már a 2010-es években írt könyveiben sokat elemzi az általa „ködös agy szindrómának” nevezett állapotot, melyet szerinte alapvetően a szervezetben elszaporodó különböző herpeszvírusok (közöttük az Epstein-Barr vírus) okoznak. Az „Egészséges májműködés” című könyv 26. fejezete szól a ködös agyról. Itt a részletes magyarázatot úgy összegzi, hogy „a neurotoxinok által beszennyezett neurotranszmitter molekulák adják a ’ködös agy’ receptjét” – vagyis a vírusok anyagcseréjének melléktermékeként keletkező idegmérgek blokkolják vagy megzavarják az idegi ingerület átvitelt az agyban és az idegrendszerben. Számunkra a lényeg ebben az, hogy a környezeti mérgek és a vírusok együttesen leterhelik a májat, az immunrendszert és az egész szervezetet, és ennek egyik velejárója az idegrendszer megnövekedett igénybevétele, illetve túlterhelése.

A fenn vázolt helyzetben egyre fontosabb, hogy a több ok miatt szűkülő agykapacitásunkat számunkra (és nem a külvilág szerint) lényeges kérdések megoldására fordítsuk. A most érkező energiák segítenek abban, hogy felismerjük mely gondolatokkal érdemes foglalkoznunk, és melyek azok, amelyek számunkra most jelentéktelenek. Az érkező tanítás szerint mindannyiunknak bőségesen elég az agykapacitása a személyes boldogság eléréséhez. Ehhez mindössze le kell lassítanunk, megritkítani az általunk feldolgozott gondolatfolyamot, és a beszűkült átbocsátóképességünket a megmaradt, számunkra valóban fontos gondolatok végigvitelére kell használnunk.

Az elmével, a mentáltesttel és a szellemi világossággal foglalkozó számos Orin-kurzus segítséget nyújthat a témában való elmélyülésre, ezek közül most a szellemi világossággal foglalkozó, 10 meditációból álló Illumináció című kurzust ajánlom a figyelmetekbe, melyet e hónap folyamán jelentős kedvezménnyel vásárolhattok meg (1500Ft/meditáció áron).

Természetesen hosszabb távon az agyi kapacitás is növelhető a testben lévő vírusok számának radikális csökkentésével, de ez nem egy-két hónapos projekt. Már majdnem két éve, hogy belekezdtem, mostanra elég sok tapasztalatom gyűlt fel, melyeket szívesen megosztok az eziránt érdeklődőkkel.

Az előző hírlevél néhány olvasója panaszkodott, hogy nem tudta letölteni a 'Harmadik szem' meditációt. Sokaknak elküldtem, sajnos akik Húsvét óta kérték, azoknak csak most tudok reagálni egy linkkel: https://drive.google.com/file/d/1yZ9Zj4vaaCcWTe7rLwtrX_6HvTJCHOx0/view

Az új Orin-ciklus fordításával elég lassan haladok, de azért kérném, hogy akik szeretnének élőben részt venni az első 12 meditáció hazai "ősbemutatóján", írjanak rám az anti@espavo.hu címen. Ez minimum két napos program - vagy egy hétvége, vagy két egymást követő hétvégén egy-egy nap lehetne - június közepéig. Napi 10.000Ft/fő részvételi díjra lehet számítani, de a résztvevők nagy kedvezménnyel vásárolhatják meg a hanganyagot.

Élvezzétek az utazást!

Anti