Isten (Tudat) van.... a világ nem létezik

Kategória:

Isten van–mondja az új tudomány....a világ meg nem létezik !

Interjú Amit Goswamival aki részecskefizikus, az Oregoni
Egyetem Elméleti Fizikai Intézetének kutatója..... Ez lenyűgözően izgalmas. De vajon a fizikusok nagy része is egyetért a kísérlet ilyetén magyarázatával?
Hát, a fizikusoknak egyet kell érteniük a
kísérlet ilyetén magyarázatával. Sok fizikus
persze a következő nézőponton van: „Igen, persze, a kísérletek.
Csakhogy a részecskék ilyen kapcsolata
valójában nem lényeges. Nekünk ennek a
transzcendens tartománynak nem szabad figyelembe
vennünk egyetlen következményét sem
– ha egyáltalán
nevezhetjük ennek.” Egyszóval, igyekeznek a
minimumra csökkenteni ezen felfed
ezések hatását, és
továbbra is ragaszkodnak ahhoz az elvhez, hogy az
anyag áll mindenek felett.
A szívük mélyén azonban tudják, mi az igazság,
hiszen az már nagyon is bizonyított. 1984-ben vagy 85-ben, az Amerikai Fizikus Társaság találkozóján,amelyen én magam is részt vettem, az egyik szakmabeli állítólag azt mondta egy társának, hogy Aspect kísérlete után az, aki nem úgy véli, hogy valami nagyon különös folyik ebben a világban, valószínűleg köveket cipel a fejében az agya helyén.

A linken a 35. oldalon találod az interjút:

http://www.modusvivendi.hu/wp-content/uploads/2014/07/MVM-2014-augusztus...

""" ......a jelenlegi tudomány nemcsak ellentmondásokhoz vezetett a kvantumfizikában, de teljesen inkompetensnek bizonyult azon a téren, hogy megmagyarázza ezeket a paradox jelenségeket és anomáliákat, például a parapszichológiát, a paranormálist– sőt, még a kreativitást is. De még az olyan hagyományos területeken is, mint az észlelés vagy a biológiai volúció, nagyon sok olyan megmagyarázandó dolog van, amikre ezek a materialista elméletek nem adnak magyarázatot. Hogy egy példát is említsek, a biológiában például létezik a szakaszos egyensúly fogalma. Ez azt jelenti, hogy az evolúció nem csupán lassú folyamat, Darwin elképzelése szerint, de vannak benne gyors fejlődési szakaszok is. A hagyományos biológia azonban erre nem képes magyarázatot adni

De ha a tudatra alapozzuk a tudományunkat, a tudat elsőbbségére, akkor ebben a jelenségben
meglát hatjuk a kreativitást, a tudat igazi kreativitását. Más szóval láthatjuk, hogy a tudat kreatívan működik még a biológiában is, még a fajok fejlődésében is. Úgyhogy képesek lehetünk betölteni ezeket a hézagokat, amikre a konvencionális biológia nem ad magyarázatot, olyan nézetekkel, amelyek lényegüket tekintve spirituálisak, mint például azzal, hogy a tudat a világ teremtője.
Ezzel pedig el is érkeztünk a könyve alcíméhez, ami nem más, mint hogy „Hogyan hozza létre a
tudat a világot”. Ez nyilvánvalóan egy nagyon radikális elképzelés. El tudná mondani egy kicsit konkrétabban, hogyan is történik ez az ön véleménye szerint?

AG: Valójában ezt a legkönnyebb elmagyarázni,mivel a kvantumfizikában, ahogy már korábban is mondtam, a dolgokat nem határozott dolgokként szemléljük, ahogyan azelőtt. Newton még
azt tanította, hogy a tárgyak igenis határozott dolgok, amik mindig láthatóak, és meghatározott pályán mozognak. A kvantumfizika teljesen máshogy képzeli el a dolgokat. A kvantumfizika lehetőségként tekint a tárgyakra, valószínűségi hullámként. Eddig rendben?
És akkor jön a kérdés, hogy vajon mi alakítja át a lehetőséget valósággá? Hiszen amikor látunk, akkor csakis valós eseményeket látunk. A valóság tehát elünk kezdődik. Amikor látod a székedet, egy valós széket látsz, nem pedig egy lehetséges széket, nemde?
Igen
– remélem. ...."

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

Belépve a választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.