A növényi telepátia valóban létezik ? A Backster hatást miért nem sikerült igazolni azóta?

Kategória:

Én úgy tudom kedves barátaim, hogy a növényi telepátiát igazolta egy Blackster nevű tudós a következőképpen : na erre varjál gombot !
http://www.zoldujsag.hu/cikk.php?id=44&bb=786

részlet a cikkből:

A kísérletsorozatok a '70-es években kezdődtek, pontosabban 1966 februárjában, amikor Cleve Backster poligráf-szakértőnek furcsa ötlete támadt. A poligráf a testben végbemenő apró elektromos változásokat érzékeli, elsősorban a bűnüldözés során használják hazugságvizsgálóként. Működésének elve lényegében az, hogy ha valakinek a pszichés jólétét fenyegetik, az mérhető elektromos válaszreakciót ad. Nos, Backster a szobájában lévő sárkányfára kötötte a műszer érzékelőit, hogy megtudja, mennyi vizet kell öntenie rá locsoláskor. Meglepetésére azonban egy olyan görbe jelent meg a poligráf papírján, amely megegyezett azzal, amelyet egy ember produkál, ha hazugságvizsgálóra kapcsolják. Ekkor újabb ötlete támadt: megfenyegeti a növényt. Azt találta ki, hogy megégeti a leveleit. Abban a pillanatban a mutató hirtelen kilendült. Tehát nem is kellett megtennie, a növény megérezte a fenyegetést, és reagált rá.
Ezzel a jelenséggel egy egész sor, - azóta számtalanszor újrapróbált, újraellenőrzött - kísérlet vette kezdetét, amelyek Cleve Backster nevéhez fűződnek.
Továbbfejlesztve a sárkányfán folytatott vizsgálódást, egy letépett levélre rögzítette a műszert. Ha azzal a szándékkal közelített, hogy megégeti a levelet, a mutató kilendült, ha nem volt ilyen szándéka, semmi sem történt. Próbálkozott olyan dolgokkal is, amelyek valójában nem jelentettek veszélyt a növényre (kávéba mártás), ekkor az emberi unalom görbéjével megegyező rajzolat jelent meg a poligráf papírján. Tehát a növény unatkozott.
Backster később távolsági kapcsolatba lépett a kísérleti növényeivel. Rögzített időpontban gondolatban üzent nekik, hogy útban van hozzájuk, és mikor hazaért, azt tapasztalta, hogy a poligráf pontosan az üzenet küldésekor lendült ki, tehát vették az „adást".
Egy másik kísérletben egy filodendront és gondos gazdáját vizsgálták. Az érzékelőket a növényre kapcsolták, és a tulajdonosának kérdéseket tettek fel. Előre megbeszélték, hogy melyekre ad igaz, és melyekre hamis választ. A növény reakcióit figyelve kiderült, hogy leleplezte gazdáját, hiszen a poligráf erősen kilengett, mikor az hazudott. Egy másik közismert kísérletben egy embernek össze kellett taposnia egy szobanövényt, majd a „növénygyilkosnak" be kellett mennie a kísérleti alany - jelen esetben egy elektródákkal felszerelt filodendron szobájába - az ártatlan résztvevőkkel együtt. A növény csak a „gyilkos" beléptekor mutatott heves, pánikszerű reakciót.
További vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a növények nem csak egymás, hanem a többi élőlény szenvedésére is így reagálnak, sőt érzik a bűnt és a hazugságot is.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cleve_Backster

http://www.youtube.com/watch?v=Ntv4ZMvUSWI

http://www.backster.net/

ehhez annyit fűznék hozzá, hogy az Állítólag című sorozat a Discoveryn ezt a hatást megcáfolta és azóta tudósoknak sem sikerült semmi ilyen hatást igazolni. Ezeket ebben a linkben olvastam : http://schrodingersdawg.blog.hu/2011/11/18/gondolatolvaso_novenyek_a_bac...

Nagyon érdekelne a véleményetek, mert csalódottan lepődtem meg, hogy ez mégsem lenne igaz :/ Backsternek mi a végzettsége ? Mit szoltok ehhez? Kérlek írjatok rá valamit, mert nagyon csalódott vagyok.