2009. januári hírlevél - "Az egyediség tanítói" iskola

Kategória:

A január az új tervek kovácsolásának időszaka – ahogy Kuthumi is emlékeztetett bennünket rá az 1:1 aktiválásban. Mielőtt azonban belefognánk ebbe, érdemes még egy kicsit visszatekinteni az elmúlt időszakra. A felemelkedés második hullámának másnapján (december 22-én) Erzsivel és Anikóval hármasban elmentünk a cserebökényi romtemplomba, mert olyan érzésem volt – melyet aztán Anikó is megerősített – hogy valamilyen „csomagot” fogunk ott kapni. Ennek részleteit megtaláljátok a weboldalon. Ezek az információk elsősorban a mi tájékoztatásunkat szolgálták, egyfajta párbeszédes folyamat volt, amelyet a jobb olvashatóság kedvéért leegyszerűsítettem – kihagyva belőle a kérdések döntő részét, és a pontosításokat. Emiatt ne számítsatok különösebben „veretes szövegre”. Ami a lényeg: a felemelkedés második hullámának egy további aspektusa. Az üzenet szerint december 21-ével befejeződött a felemelkedést segítő „általános energiaminőségek” intenzitásának növelése. Magyarán a hierarchia által eddig egyre gyorsuló ütemben a földi síkra lehozott energiaminőségek elértek egyfajta telítettséget, a hét fő minőség – melyekről az espavo.hu –n a Mennyei Akarat hét minőségeként olvashattok – már mindenki számára elegendő „töménységben” jelen van a földi fizikai síkon. E felemelkedési hullám során nem csak Kuthumi és St. Germain illetve Jézus mester léptek feljebb, hanem a teljes planetáris hierarchia is „feljebb ugrott” legalább egy oktávval. Emiatt a planetáris hierarchia mesterei távolabb kerültek az emberiségtől – mely szintén ugrott, de nem akkorát, mint a hierarchia. A keletkező „résbe” új segítő entitások áramlottak be, az úgynevezett „tartalékcsapat”. Ők a Föld korábbi korszakaiban töltöttek be segítő szerepet. Ezt az üzenetet e tartalékcsapat egyik illusztris tagja, „a fordított 33-as” adta át.

Az üzenet szerint a felemelkedés második hullámával azok számára, akik már megfelelően beintegrálták az általános minőségeket, új tanulási szakasz kezdődik: saját egyediségük kibontakoztatása. Mostantól tehát sokak számára a cél az önmegismerés tovább fokozása, erősségeink és gyengeségeink felismerése, a maradék karmikus mintázat, a múltba nézés levetkőzése, és annak tisztázása, hogy honnan és miért jöttünk a Földre, hogy mi a saját egyedi feladatunk a Föld és az emberiség felemelkedésének folyamatában. Ehhez nagyon jelentős segítséget kaphatunk: a lélek, amikor belépett ebbe az inkarnációs ciklusba, a mentálsík felső szintjein („alsíkjain”,) az úgynevezett forma nélküli ( ún. "arupa") alsíkokon nagyon tiszta emlékeztetőket, magasrendű gondolatformákat hagyott hátra. Ezeket Orin „inspirációs magvaknak” nevezi. Ezek olyan tiszta gondolatformák, melyek óriási hatóerővel bírnak, ha be tudnak lépni a hétköznapi elmébe – ami egyáltalán nem túl könnyű a zavaros aurikus állapotok miatt – akkor nagyon erőteljes, cselekvésre késztető impulzusokat hoznak létre, amelynek hatására esetleg úgy érezhetjük, hogy mindenképpen muszáj megtenni valamit. Ez tehát a következő időszak egyik legfontosabb feladata.

Mária Magdolna a 11:1-ben átadta az „alkimista-képzés” soron következő feladatát a Tűz elem minél tökéletesebb beintegrálását, január 21-től a Kék Tűz, a kék láng integrálásának megkezdését is. Ahogy ebben mondja a következő 18-36 hónap fő feladata ezen a területen a Tűz elem minőségeinek befogadása és beintegrálása.

Visszatérve a 22-ei üzenetre, illetve utóhatásaira, személy szerint én is megkaptam az „inspirációs magomat”, az üzenet végén ugyanis elhangzott a felszólítás, hogy „képezzetek tanítókat”. E felszólítás – és sok egyéb késztetés – hatására körvonalazódott bennem január elejére, hogy tartok egy 24 hétvégéből álló, 24 hónapos „iskolát”, „Az egyediség tanítójává válás” címmel. Ez tehát – mivel „iskola” – nem csak abból fog állni, hogy alkalmanként összegyűlünk és elvégzünk néhány meditációt vagy aktiválást, hanem – remélhetőleg – sok egyéni munkára is sor kerül. Természetesen minden résztvevő megkapja a meditációs anyagokat is, melyeket otthon is ajánlott újra és újra elvégezni, de ezen túl lesznek „ajánlott olvasmányok” is. A másik jelentős eltérés az eddigiekhez képest, hogy általában – Gurdjieff tanításainak alkalmazásaként – igyekeztem csak a megértéshez szükséges leglényegibb információkat átadni, hogy tiszta és világos legyen a „lecke struktúrája”, most viszont sokkal nagyobb mennyiségű információt fogunk megmozgatni, ha lóval mennénk, mondhatnám, hogy mindenki csüdig fog gázolni az információkban. Ehhez – az információforrások előzetes áttekintéseként – írtam egyfajta „spirituális önéletrajzot”. Általában nem szívesen beszélek – és főleg nem írok – a saját utamról, egyszerűen azért, mert tartok tőle, hogy valaki megpróbálja követni. Mindenkinek a saját útját kell megtalálnia, nem pedig másokét követni, de most az egyedivé válás küszöbén, „inspirációs magként” mégis közreadom saját egyedivé válásom vázlatát.

A másik előkészítő anyag a „harcos út”-ról szól, ez lényegében az espavo.hu oldal eddig hiányzó „programja”, "hiszekegye" vagy „ars poetica”-ja is lehetne. Tehát a számomra fontos dolgok egyfajta kifejtése, annak megfogalmazása, hogy miért is jött létre ez az oldal. Sajátos „véletlen egybeesésként”, szinkronicitásként Kuthumi az 1:1 anyagban a november hónapra előirányozta a „harcos én” minőségei integrálásának megkezdését.

Nem ígérem, hogy a résztvevők számára könnyed sétagalopp lesz a következő 24 hónap, inkább Churchill második világháborúba lépés előtti szavai jutnak eszembe: „Nem ígérhetek mást, csak vért, verítéket és könnyeket”. Bár ennyire talán nem lesz súlyos a helyzet, remélem sok örömöt és békét is találtok majd benne, de nagyon bízom benne, hogy az összes képességeteket mozgósítani fogja ez a 24 hónap. Számos és többféle egyéni és páros gyakorlatot is tervezek, hogy amikorra elérkezik annak ideje, hogy kisebb-nagyobb csoportokat vezettek, addigra mindenki a lehető legtöbb szempontból jól felkészült legyen.

Amikorra már majdnem teljesen összeállt a 24 hónapos sorozat koncepciója bennem, „sajnos” még hozzáálmodtam valamit, amiről a saját fejlődésem áttekintésében mint „az új energia egyik legkeményebb spirituális kiképzéséről” írtam. Itt az ideális lehetőség a Ti fénytestetek felébresztésére is. Ez a DaBentől és Orintól származó tanítás bemutatja és begyakorolja az úgynevezett „vibrációs energiaközpontokat” illetve a „fénytest központokat”. A vibrációs energiatest központjai a csakrák megfelelői, csak a csakrák szintje felett működnek, azok nagyon jelentős energetikai kibővítései. Hasonlóképpen a fénytest központok a fénytest felébresztésére, aktiválására szolgálnak, a fénytest pedig e tanítás szerint a lélek szintjét jóval meghaladó, a lélek és a monád közötti eszköz, jármű, amelyben a finomenergetikai érzékelés és tapasztalások eddig soha nem látott szintjét lehet elérni. Talán 2005-ben regiszráltak Orin és DaBen hivatalos weboldalán „Nemzetközi Fénytest Tanítóként” [International Lightbody Teacher], de mindeddig nem tanítottam ezt a hetvenkét meditációból álló ciklust. Minden résztvevő neve regisztrálásra kerül a www.orindaben.com weboldalon, illetve a „Luminessence”-nél, akik e tanítások menedzselésével foglalkoznak, és akit itt regisztráltak, jogosulttá válik a többtucatnyi erre épülő tanításhoz való hozzáférésre is. A fénytest felébresztése a 24 hétvégéből hatot fog igénybe venni – e hat hétvégén felvesszük, elkészítjük e ciklus magyar nyelvű verzióját, amelyet természetesen minden résztvevő megkap, további gyakorlás céljából.

A fénytest felébresztése ciklus meditációi háromhavonta lesznek, először tehát március végén, majd negyedévente, összesen hat alkalommal. Erre a 24 hónapos iskolán kívül is lehet jelentkezni – „piaci áron”, ez 600 USD, mai árfolyamon hétvégenként kb.20.000 forint.

A 24 hónapos iskola „tarifája”: fejenként és „tanítási naponként” 8.000 forint, tehát átlagosan 16.000 forint havonta. Tudom, hogy ez a legtöbbeknek nem kevés, de remélhetőleg sokat is kaptok érte. Aki számára ez sok, de szeretne eljönni, keressen meg személyesen vagy e-mailben - remélhetőleg meg tudunk egyezni. Az első hétvége január 31-február 1-én lesz. A másik dolog, ha valakinek hónap vége, hónap eleje lévén éppen elfogyott a pénze, attól még eljöhet, megbeszéljük a fizetés ütemezését. Bár sokszor elmondtam, mindig kiderül, hogy nem hallotta meg mindenki: ez a folyamat nem a pénzről szól, de valamilyen energiacserének meg kell valósulnia. Nyilván reálisabb lenne mindenkinek ez egyéni teherbíróképessége és jövedelme szerint meghatározni a hozzájárulást, de úgy érzem, hogy ez Magyarországon egyelőre még nem kivitelezhető.

Az első hétvége „anyaga” az ÉN, az önmegismerés tárgya, a lehető legtöbbféle szempontból megközelítve és megtapasztalva. A második hétvége négy hét múlva lesz február 28-március 1, annak témája „a fény új minőségeinek befogadása”, a „szellemi világosság”, az inspirációs magvak, tehát az egyedivé válás finomenergetikai háttere, a harmadik hétvégén pedig jön a fénytest felébresztésének első 12 meditációja.

Ajánlott olvasmányok az első hétvégére: Dan Millman: A békés harcos útja, Tom Kenyon: A Hathorok; kérem, hogy azok is olvassanak bele újra, akik már túl vannak az első [néhány] olvasáson, ad ez egyfajta energetikai előkészítést. Akinek ez kevés, még hozzá veheti Franz Bardon: Frabato-ját, illetve szinten tőle az „Igazi beavatás útjá”-t. Dan Millman könyve segít tisztázni a „harcos út” mibenlétét, emellett igazán szórakoztató olvasmány, Tom Kenyon könyve pedig bemutatja a „tantrikus eszközkészletet” egy nagyon egyszerű, mindenki számára áttekinthető módon. Franz Bardon legyen meglepetés – sajnos nem túl ismert, vagy népszerű nálunk, pedig igazán megérdemelné.

Az „iskola” összejöveteleinek helyszíne: a 6000 Kecskemét, Csokonai utca 3-5. alatti meditációs házunk, illetve, ha jobb idő lesz, lehet, hogy előre tisztázott hegyek, erdők barlangok. Kezdés szombaton 10-kor, befejezés vasárnap este 6-7 között. Szükség esetén szállást tudunk biztosítani külön térítés nélkül – de előzetes regisztrációval. Előfordulhat, hogy a fénytest felébresztésének hétvégéin már péntek délután kezdünk, ezt majd menet közben fogom látni, a társaság terhelhetőségének függvényében.

A részvételnek nincs semmilyen „formális előfeltétele”, olyanok jelentkezését is várjuk, akikkel személyesen még soha nem találkoztunk!

Néhány címszó a hónap egyéb programjairól:

Január 21. Szeged: Új Föld Klub este 6-tól
Január 23. Kecskemét: Új föld Klub este 6-tól
Január 25. Budapest: Új Föld Klub este 6-tól a Reiki Kuckóban (Veres Pálné u. 14.)
Mindhárom helyen várhatóan Kuthumi igen erőteljes 2007. júliusi csillag-kód aktiválása lesz.
Január 30. Kecskemét: Új Föld Klub 2:2 aktiválás
Január 31-február 1. Kecskemét: „Egyediség Tanítói” iskola első hétvége
Február 2. Budapest 2:2 aktiválás, majd utána Erzsi channellingje a Fehér út 10. alatt, a Zászlókészítő Kft.-nél, este 6-tól.

Élvezzétek az utazást!

Anti