„Technológiai újdonságok” az Orin-meditációkban – amitől a meditáció „tudománnyá” válik

Kategória:

Az egyik korábbi, kicsit hosszúra nyúlt hírlevélben sok szó esett a meditáció – illetve a meditatív állapotban elérhető energiák – fontosságáról illetve „pótolhatatlanságáról”. Olyasmi ez számunkra, mint a mobiltelefonunknak a töltő – ha nem csatlakozunk fel időnként, kifogy belőlünk az energia. Most egy kicsit tovább lépünk a meditatív technikák elemzésében.

A vezetett meditációk mindig is megosztották a spirituális „közönséget”. Részben a „spirituális szocializációtól” függően – hiszen a hagyományos iskolák többsége a hagyományos befelé forduló, elcsendesedő metódust részesíti előnyben. Másik oldalról az elme aktívabban maradása, és az ebből adódó „egókilengések” miatt: túl gyorsan mondja – túl lassan mondja; nem tart elég szünetet – elalszom a szünetek alatt; kellemetlen a hangja – túl hangos a zene – nem ide való a zene; hülyeség a szöveg – érthetetlen a szöveg; és nem is sorolom. Aki szeretne jól szórakozni, visszakeresheti az espavo.hu 2007-2008-as fórumait, ahol kaptam hideget-meleget, a Michelle-anyagok kapcsán…

Tehát sokak számára a vezetett meditáció nem más mint egy jó-rossz zene (ami elsősorban az érzelmi testre hat, és egy szöveg, ami főleg az elmét célozza meg – amiről aztán mindenki arra asszociál, amire akar. Jó esetben esetleg látunk egy kis fényt, érezzük egy-két mester energiáját, vagy bekövetkezik valami felületes terápiás folyamat – mondják az ellenzők.

Ezzel szemben van a „hívők” több csoportja, akik közül talán a kevésbé hatékony az, akik a meditációt valamilyen elfajult művészeti alkotásnak tekintik – egyfajta megzenésített prózaversnek – vagy a másik oldalról egy terápiás ülés megvágott változatának, zenei aláfestéssel.

Hozzá kell tennem, hogy a technológia fejlődésével lehetővé vált az úgynevezett „binaural beat” technológiával – amikor a sztereó felvételen a két fülre néhány hertzcel eltérő jelet juttatunk – a kiváltott agyhullámok szempontjából pontosan kalibrálni a meditációkat. Ilyenkor a két jel különbsége aktív agyhullámként kiváltódik az agyban. Ezzel már nagyon hatékony meditációkat lehet készíteni – ha tudjuk, hogy EEG-szempontból mit akarunk kiváltani. Ennek kinövéseként a különböző fény-hang készülékeknek igen nagy volt a népszerűsége a 90-es években.

Ezekkel szemben az Orin-meditációk meghatározott sávban ható, mindenkire hasonló hatást gyakorló, konkrétan kalibrálható folyamatok. A hatás az eltérő befogadó közeg és az érzékelés különbségei miatt ugyan nagyon eltérőnek tűnhet, de az aurikus hatás – vagy ahogy újabban mondom az „auraszobrászat” – értelmében szinte azonosnak mondható hatást gyakorol mindenkire. Hogy lehet ez?

Az agyhullámok mérésével foglalkozó szakemberek között régóta ismert az úgynevezett „Maharishi-effektus”. Ezt még a transzcendentális meditációval foglalkozó csoportokban mérték ki, ennek az a lényege, hogy egy (bármilyen meditációt folytató) csoportban a résztvevők agyhullámai szinkronizálódnak, és néhány perc alatt minden résztvevő agyhullámai közel azonossá válnak. Mondjuk amikor Ramana Maharishi satsangot (közös elcsendesedést) tartott, fokozatosan mindenki ráhangolódott az ő meditációjának agyhullámaira, így követői közül sokan hatalmas élményeket szereztek – magas tudatállapotokat tapasztaltak meg.

Ennek egyfajta továbbfejlesztéseként Orin (és DaBen) a 80-as évek óta tanítja az úgynevezett „transmission”-t (fordíthatjuk mondjuk továbbadásnak), amiknek az a lényege, hogy a tér és idő dimenziói feletti magas síkokon – nem fizikai testben élő – mesterek és tanítók meditálnak velünk. Az ő szintjükről képesek egyszerre látni a Földről bármelyik időpontban hozzájuk csatlakozó minden meditálót – hiszen téren és időn túl vannak. Elérik a meditációban megcélzott magas tudatállapotot és minőségeket, és azáltal, hogy a fókuszukat kiterjesztik az összes egyéni vagy csoportos meditálóra, egyfajta téren és időn túli „szupercsoportot” hoznak létre, és így harmonizálják az összes résztvevő frekvenciáit – a sajátjukét is beleértve. A fizikai síkon ezt úgy érzékelhetjük, hogy bármikor végezzük is a meditációt, egyfajta energiaáramlást kapunk, a meditációt „cerebráló” tanító felől, ami mindenkire egységes hatást gyakorol – bár eltérő reakciókat válthat ki. Orin nagyon ügyel a terápiás hatásra is: minden általa továbbküldött minőséget az instrukciók révén beleküld a vele együtt meditálók életébe, és kéri, hogy képzeljük el, hogy ezt a magas minőséget alkalmazzuk valamilyen saját élethelyzetünkben. Ezáltal új „feltételes reflexet” alakít ki – sokszor még olyankor is, amikor utána nem is emlékszünk a meditáció tartalmára – vagyis az eddigi reakcióink helyett elkezdjük egy-egy kritikus helyzetben az Orin által átadott magas minőséget alkalmazni. Magam is észrevettem, hogy terápiás javaslataim sokszor szó szerinti Orin-idézetek – anélkül, hogy az Orin-tanítást igyekeznék felidézni.

Az elmúlt lassan 30 évben – bár főleg 1987, a Harmonikus Konvergencia óta – a Föld és az emberiség, mint befogadó közeg hatalmas változásokon ment keresztül, a Kryon-csoport munkája az ezredforduló körül megváltoztatta a Föld mágneses hálózatát, alkalmassá téve sokkal magasabb spirituális minőségek befogadására is. Ezáltal a 90-es évek vége óta lehetővé vált a Mennyei (vagy Isteni) Akarat magas minőségeinek közvetlen befogadása – amit korábban csak a földi spirituális hierarchia nem testben élő képviselőinek közvetítésével érhettünk el. A Mennyei Akarat minőségeihez való közvetlen – bár időn és téren túli csoportos – kapcsolódási lehetőség az elmúlt többszázezer év legnagyobb energetikai újdonsága volt. Bár Orin nem adta át a Mennyei Akaratról szóló – sokáig lebegtetett – monográfiát, a www.orindaben.com weboldalon és részben az espavo.hu –n is több könyvnyi terjedelmű információ van ezzel kapcsolatban, aminek gyakorlati felhasználása forradalmasította a vezetett meditációval elérhető eredményeket. Hihetetlen energiájú meditációk jöttek létre – nagyon gyors és erőteljes, sokak életét átalakító hatással.

A befogadó közeg – az érkező spirituális energiák hatására bekövetkező – további változásai a 2010-es évektől lehetővé tették még a Mennyei Akarattól magasabb minőségek közvetlen – bár szintén téren és időn túli csoportos – befogadását is. Orin azóta egy tucatnyi – egyenként legalább 12 meditációból álló – ciklusban átadta a lényünk létező legmagasabb szintjéhez az Isteni Énhez (vagy szakszerűbben a monádhoz) való csatlakozás lehetőségeit, illetve ezen energiák fizikai síkra való lehozásának most elérhető módozatait is. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy száznál is több meditációt el kell végeznünk ahhoz, hogy csatlakozzunk az Isteni Énünkhöz – szerintem egy 12-es ciklus elvégzése után már szinte mindenkinek erős tapasztalatai vannak a monádi energiákról. Más kérdés, hogy ha elvégezzük mindet, fantasztikus hatást gyakorol. Az egyik résztvevő – aki ma már maga is terápiás csoportokat vezet – azt mondta, hogy legalább öt inkarnációnyit fejlődött ezen meditációk elvégzésével.

Mind az Akarattal kapcsolatos meditációk, mind az Isteni Én integrálására szolgálók magyarul is elérhetőek. Ez utóbbiakról írtam azt, hogy mind elméleti, mind gyakorlati oldalról a fizikai testben elérhető meditációk közül a legmagasabb minőségűek – elméleti oldalról ez egyértelmű, hiszen ez lényünk legmagasabb még elkülönült szintje, amit neveznek „Én vagyok jelenlétnek” is – gyakorlati szempontból pedig „a puding próbája az evés”. Orin Isteni Énnel kapcsolatos bevezető meditációjának szövegét mellékelem – ez lesz az Isteni Érhálózat következő, június 7-én délután esedékes meditációja is.

A közeljövő lehetőségei a közös munkára:

A tervek szerint a 6:6 energiák lehorgonyzását áttoljuk 7-ére az isteni érhálózat elé.

A csatornázással illetve „csatornasággal” foglalkozó következő alkalom Pünkösdhétfő lenne – kihasználjuk ennek mindig különleges energiáját!

A hónap során még egy hétvégi alkalommal találkozhatunk 14-15-én „Bevezetés az Isteni Énünk minőségeibe” – ez tulajdonképpen egyfajta kiterjesztése a csatornázásnak, hiszen saját legmagasabb minőségeinket hozzuk le a fizikai síkra…

Az érhálózat júliusi lehorgonyzása várhatóan július 5-én vagy 6-án lesz a nyári programomtól függően.

Élvezzétek az utazást!

Anti

CsatolmányMéret
Megnyílás igazi identitásodra.doc39 KB